Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ - Σ

Ο συνάδελφος Σιδεράτος μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΕ μας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση*.

ΔΑΚΕ-Σ. «Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011»
Στην ανακοίνωση της η Γραμματεία ΔΑΚΕ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών αναφέρει: «Ξεκίνησαν με τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, συνέχισαν με τηνανικανότητα να τιμήσουν την υπογραφή στην ΕΣΣΕ του 2011, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου θέλοντας να εφαρμόσουν την προσαρμογή της ΕΣΣΕ στο ενιαίο μισθολογικό σύστημα του Δημοσίου.
 Το ΝΟΕΜΒΡΙΟ μείωσαν την προκαταβολή μη ξέροντας τι άλλο να κάνουν και μάλλον μετάνιωσαν αφού στην εξόφληση επέστρεψαν τη μείωση της προκαταβολής.
Το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ η παράλογη νομοτυπία των διοικούντων τους οδήγησε σε έναν τρόπο μισθοδοσίας πρόχειρο όπως αποδείχθηκε μέσα στην αγωνία τους να εφαρμόσουν το νόμο 4024.

Τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2012 και ενώ βγήκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου όπου έπρεπε η μισθοδοσία να βγει σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ.5 του ν.4024 περί εισηγμένων ΔΕΚΟ «ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ» πήγαν και πιο κάτω ακόμα και από το μισθολογικό σύστημα του Δημοσίου.
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
Καταγγέλουμε τους Διευθύνοντες Συμβούλους και Διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δεν μπορούν να εμπαίζουν με τους Σιδηροδρομικούς και τον οικογενειακό τους προγραμματισμό!!!
Πρέπει να στρωθούν στις καρέκλες τους και να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ (όπως δουλεύουν οι ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ για να κινούνται τα ΤΡΑΙΝΑ), και πρέπει να καταλάβουν ότι οι αποφάσεις τους αφορούν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
            Σε κάθε άλλη περίπτωση οι Σιδηροδρομικοί θα αντιδράσουν δυναμικά με κάθε τρόπο απέναντι στις παράνομες και παράτυπες αποφάσεις τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                              Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ


* Γράφουμε τον αποστολέα για τον πολύ απλό λόγο διότι δεν μας έχει έρθει καμία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ-Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου