Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Απο την κοπή της πίτας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στον 9ο όροφο της Καρόλου .
Αρκετοί εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους ήταν εκεί .
Στην σύντομη ομιλία του ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Ζηλιασκόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι εργαζόμενοι το 2011 και στις δυσάρεστες επιπτώσεις που είχε η εφαρμογή του Ν. 3891 για τους σιδηροδρομικούς .(Μετατάξεις - μειώσεις μισθών , κλείσιμο του δικτύου).Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ,

 το 2012 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αφού ο Δεκέμβρης έκλεισε με θετικό πρόσημο για την εταιρεία η οποία εξασφαλίζει πλέον την βιωσιμότητα της.Απόλυτα δικαιολογημένες και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων προς τον Σύμβουλο ,αφού βλέπουν να είναι αρνητικοί στις εξοφλήσεις τους και την εταιρεία να έχει πλέον κέρδη.

Στους τυχερούς συναδέλφους ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ , Βελλής Ζαφείρης που κέρδισε το φλουρί !!(Δεν ήταν παρών >Έγινε κλήρωση μεταξύ όλων των συναδέλφων , και  5 τυχεροί κέρδιζαν από  ένα συμβολικό ποσό ).


Εμείς με την σειρά μας έχουμε να πούμε ότι όταν τα νούμερα ευημερούν , οι άνθρωποι δυστυχούν .
Μπορεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να πέρασε στην κερδοφορία , αλλά μεγάλο μέρος του δικτύου έκλεισε και χιλιάδες σιδηροδρομικοί είτε μετατάχθηκαν, είτε είναι σε εφεδρεία, είτε απολύθηκαν (απολυμένοι από τις κλινάμαξες) ενώ και οι παρεχόμενες Υπηρεσίες θέλουν σαφή βελτίωση .


Η ανάγκη για αλλαγή πολιτικής είναι επιτακτικό αίτημα της Ελληνικής Κοινωνίας .
Και η ανάγκη για ανάπτυξη του μέσου και όχι περαιτέρω συρρίκνωσή του , αίτημα των σιδηροδρομικών .
Ας ελπίσουμε όντως το 2012 να είναι μια καλύτερη χρονιά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Και ας ξεκινήσει με την υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα επιλύσει την μεγάλη μισθολογική αδικία που επέφερε ο Ν.4024 και το ενιαίο μισθολόγιο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου