Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

70 μέρες Απεργίας

                        Συνεχίζεται για πάνω από 70 μέρες η απεργία στην Χαλυβουργία .
Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ με τίτλο <<μέρες απεργίας>> .
                                         
                                                Κλικ στο  http://goo.gl/UK1VR

3 σχόλια:

  1. Κώστα,

    Οι 70 «μέρες απεργίας» των χαλυβουργών δεν περιείχαν μόνο τη συμπαράσταση του ακτιβιστή με το τραπεζάκι ή της δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας. Περιέχουν και την καθημερινή συμπαράσταση του ΠΑΜΕ με πορείες, συλλαλητήρια και καθημερινή παρουσία, περιέχουν την αγωνιστική και υλική συμπαράσταση εκατοντάδων σωματείων (μαζί και της ΠΕΠΕ) και εργαζομένων. Μπορεί τα αστικά ΜΜΕ να «ανακάλυψαν» μετά το μήνα τους απεργούς, αλλά ο 902 tv ήταν δίπλα τους από την πρώτη μέρα.

    Και κυρίως μπορεί οι απεργοί να ξεκίνησαν την απεργία με αιτήματα όπως: Όχι στις απολύσεις, όχι στην κατάργηση του 8ωρου αλλά προχώρησαν και στο σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» γιατί εκεί τους οδηγεί η πείρα τους.

    Ελπίζω ότι δεν το έκανες εσκεμμένα, αλλά στην προσπάθειά σου να προβάλεις το θέμα ανέβασες βίντεο που δεν λέει όλη την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ζαφείρη
    σηκώνουμε ότι μας στέλνουν και ότι είναι ενδιαφέρον.
    Για τους απεργούς της Χαλυβουργίας (για τους οποίους είχαμε και δημοσίευση απο το Ριζοσπάστη ) συνάδελφος μας έστειλε το video και το βάλαμε άμεσα.

    Επιπλέον το video κυκλοφορεί ευρέως και στο internet τις τελευταίες ώρες.
    Το mail μας είναι ανοικτό σε όλους .

    mixanodigoiose@gmail.com

    Kαι φυσικά δεν υπήρξε καμία εσκεμμένη προσπάθεια παρά μόνο αυτής της ανάδειξης του θέματος !
    Το οποίο όντως τα αστικά ΜΜΕ το έχουν θάψει .
    Μαζί με τα πολυδιαφημισμένα blogs τις δήθεν ανεξάρτητης ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και για να μην ξεχνιόμαστε φίλε Ζαφείρη , τι κάνει η δικτατορία του προλεταριάτου ,που υπερασπίζει την εργατιά...δες http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1350290

    ΑπάντησηΔιαγραφή