Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τέσσερις προτάσεις για να ξαναζωντανέψει η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Φλώρινα


Τέσσερα βήματα αποφάσισαν, σε συνάντηση εργασίας που είχαν, το Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης κι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας, για να ξαναζωντανέψει η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Φλώρινας που έχει διακοπεί.  
Τα τέσσερα βήματα, όπως τα ανέλυσε ο κ. Βούγιας, είναι:
  1. Συνάντηση του βουλευτή με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθ. Ζηλιασκόπουλο στην οποία  συμφωνήθηκε να υποβληθεί άμεσα νέος φάκελος βιωσιμότητας προς το Υπουργείο για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της γραμμής Θεσσαλονίκης-Φλώρινας.
  2. Παρέμβαση του κ. Βούγια προς τον Υπουργό Μεταφορών για την σημασία της επαναλειτουργίας της γραμμής με κοινοβουλευτική ερώτηση και απευθείας επικοινωνία.
  3. Επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Μέσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για τη διοργάνωση εκδρομών των ΚΑΠΗ και των σχολείων προς την περιοχή.
  4. Υπενθύμιση από πλευράς του Βουλευτή στους Δημάρχους Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο και Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδη για την συμπληρωματική δρομολόγηση λεωφορείων σύνδεσης των σιδηροδρομικών σταθμών με τουριστικούς προορισμούς της περιοχής (Νυμφαίο, Πισοδέρι, Πρέσπες κ.τ.λ.). Οι δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να αποστείλουν σχετικό έγγραφο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ενίσχυση των επιχειρημάτων βιωσιμότητας του έργου.
Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Βούγιας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει για την αποκατάσταση της λειτουργίας της γραμμής θα ευοδωθούν πολύ σύντομα.

Πηγή: salonicanews.com


1 σχόλιο:

  1. ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ

    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ

    ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡ.Σ.ΒΟΥΓΙΑΣ

    ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΤΟ

    ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΜΕΤΑΦ. Κ ΥΠΟΔΟΜ.ΓΙΑΤΙ

    ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ

    ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓ. ΜΕΤΑΦΟΡ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

    ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ

    ΣΑΝ ΤΟ ΒΟΥΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ

    ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΟΤΕ

    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ

    ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ

    ΞΑΝΑΣΦΥΡΙΞΕΙ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή