Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ 04/01/2012


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από την αρχή ήταν και παραμένει αντίθετη στην εργασιακή εφεδρεία – απόλυση, όπου και όπως αυτή εφαρμόζεται.
     Μετά την αποχώρηση με τον ν.3891 του 50% των Σιδηροδρομικών, ζητήσαμε την εξαίρεση των Σιδηροδρομικών πέραν από εργασιακούς και για λόγους λειτουργίας του σιδηρόδρομου.
     Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εξαιρέθηκαν
ειδικότητες που αφορούν την κυκλοφορία και τη γραμμή και όχι το σύνολο των Σιδηροδρομικών.
     Με τη ρύθμιση αυτή δεν εκλείπουν οι λόγοι της εύρυθμης λειτουργίας του ΟΣΕ.
     Θα συμπαρασταθούμε με κάθε νόμιμο και αγωνιστικό μέσο στους συναδέλφους μας και θα δώσουμε τη μάχη για δημόσιο – λειτουργικό Σιδηρόδρομο.
     Η πολιτική της σημερινής τρικομματικής Κυβέρνησης, που είναι συνέχεια της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε ανεργία και φτωχοποίηση μεγάλες κοινωνικές ομάδες.
      Είναι επιτακτική ανάγκη για όλους αυτούς που θίγονται να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές και τις Κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν.

      

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ

1 σχόλιο: