Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Νεότερα για τις συναντήσεις της ΠΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι συναντήσεις της ΠΟΣ με τις Διοικήσεις των εταιρειών ΟΣΕ κ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας .
Η προσέγγιση των Διοικήσεων για το θέμα υπογραφής νέας Σ.Σ.Ε. δεν ήταν αρνητική .Το ίδιο και για το θέμα της διατήρησης των τακτικών αποδοχών στα επίπεδα της προηγούμενης ΣΣΕ, αφού οι μειώσεις στις αποδοχές των σιδηροδρομικών  από το 2009 ξεπερνούν κατά πολύ το 35 %.
Η ΠΟΣ και τα σωματεία επεξεργάζονται συγκεκριμένη πρόταση που θα τεθεί στις Διοικήσεις για υπογραφή, ενώ θα χρειαστεί και Κοινή Υπουργική Απόφαση όπως έχουμε ξαναγράψει  .Νεότερα θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες , οπότε και θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση.
Νομοθετική παρέμβαση από την Κυβέρνηση θα χρειαστεί και για να επανέλθουν και οι συνάδελφοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας .

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον κ. Βορίδη , σήμερα το Προεδρείο της ΠΟΣ συναντήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών με τον Δ/ντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού (ο κ . Βορίδης είναι στις Βρυξέλλες) όπου τονίστηκε ότι θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε Νομοθετική Παρέμβαση για να βρεθεί η λύση προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα ο σιδηρόδρομος.
Το θέμα πλέον περνά  στην Κυβέρνηση η οποία καλείται να αποδείξει ότι θέλει ανοικτό τον σιδηρόδρομο  ενώ και η ΠΟΣ συνεχίζει την προσπάθεια για τους συναδέλφους .
Για οτιδήποτε νεώτερο το στέκι θα ενημερώσει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου