Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Έγγραφο φωτιά βρήκε το ΠΑΜΕ ;

Έγγραφο που αναφέρεται στην αναστολή της ισχύος των ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παρουσίασε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Γιώργος Πέρρος.
Ο κ. Πέρρος υποστήριξε ότι το έγγραφο βρέθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, και δικαιολογεί την ενέργεια του ΠΑΜΕ να διακόψει με τη βία τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων.



Ακόμη καταλόγισε στις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις συνδικαλιστικές οργανώσειςπου καταδίκασαν την ενέργεια, ότι «έσπευσαν να υπακούσουν στα κελεύσματα του ΣΕΒ«.
Ο κ. Πέρρος είπε, ότι το ΠΑΜΕ παρεμπόδισε τον κοινωνικό διάλογο θεωρώντας ότι με αυτόν επιδιώκεται η μείωση των αμοιβών των εργαζομένων, και καταλόγισε υποχωρητικότητα στην αυτόνομη παρέμβαση, (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ).
Επανέλαβε τέλος την πρόταση για 24ωρη απεργία στις αρχές του Φεβρουαρίου και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα, όπως το χαρακτήρισε, στην ηγεσία του ΣΕΒ «ότι στο εξής οι χώροι δουλειάς θα γίνουν κόλαση για τους εργοδότες».
Τι αναφέρει το επίμαχο έγγραφο
Στο έγγραφο, το οποίο δεν έχει ημερομηνία ή κάποιο άλλο στοιχείο που να δείχνει τον συντάκτη ή τον κάτοχό του, προτείνονται τροποποιήσεις των άρθρων 4, 5, 7 και 9 του νόμου 1876/1990, για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τέτοιες ώστε να αναστέλλεταιη ισχύς των κλαδικών ομοιοεπαγγελματικών και τοπικών συμβάσεων εργασίας, και οι αποφάσεις της διαιτησίας για αόριστο χρονικό διάστημα και να προωθούνται οι ατομικές συμβάσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Πέρρος είπε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει ποιος από τους κοινωνικούς εταίρους εισηγείται μια τέτοια πρόταση, θεωρεί όμως σημαντικό ότι το έγγραφο βρέθηκε στο «τραπέζι του διαλόγου» και άρα αποτελεί αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.


Κατηγόρησε επίσης τη ΔΑΚΕ ότι προτείνει διετές πάγωμα μισθών, πλαφόν στο 13ο και 14ο μισθό, καθώς και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας των επιχειρήσεων.


ΓΣΕΕ: «Χαλκευμένο κείμενο του ΠΑΜΕ»


Συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ δεν θέλησαν να σχολιάσουν το περιεχόμενο του εγγράφου δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να ασχοληθούν με ένα χαλκευμένο και ανυπόστατο κείμενο του ΠΑΜΕ«, ενώ πρόσθεταν ότι είναι γνωστή η θέση της ΓΣΕΕ, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί διαπραγμάτευση ως προς το περιεχόμενο και την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ, περιέχει απόψεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που έχουν υποβληθεί στον πρωθυπουργό. 



Σημείωναν πάντως, ότι ο ΣΕΤΕ δεν συμμετέχει στονκοινωνικό διάλογο ούτε υπογράφει την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σκληρή απάντηση και από τη ΔΑΚΕ
Για κατασκευασμένα στοιχεία έκανε λόγο, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εισβολής στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, τα μέλη του ΠΑΜΕ απέσπασαν με τη βία από τα χέρια των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων τούς χαρτοφύλακες με τα έγγραφακαι επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Ο κ. Κιουτσούκης πρόσθεσε ότι οι θέσεις της ΔΑΚΕ έχουν δημοσιοποιηθεί και αφορούν μόνο στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Σύμφωνα με τον κ. Κιουτσούκη, η ΔΑΚΕ προτείνει την ισόποση μείωση των εισφορών για εργοδότες και εργαζόμενους μόνο για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσε
ις και δεν προχωρούν σε απολύσεις.


http://news247.gr/oikonomia/ergasia/vrhkame_eggrafo_gia_anatroph_twn_ergasiakwn_sxesewn.1583583.html

3 σχόλια:

  1. Αντί σχολίου παραθέτω αποσπάσματα από τη στήλη "Η άποψή μας" του Ριζοσπάστη (20/1/2012):

    «Αντικοινωνική» και «αντιδημοκρατική» χαρακτήρισαν χτες με μια φωνή εργοδότες, εργατοπατέρες, αστικά κόμματα και επιτελεία τη δράση του ΠΑΜΕ, με αφορμή την κινητοποίηση για τη ματαίωση του «κοινωνικού διαλόγου». ...

    Η διαδικασία του «κοινωνικού διαλόγου» στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΟΚ τότε) εμφανίστηκε το 1985 και στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε επίσημα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1997. Οι δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη αποκαλύπτουν και τις πραγματικές στοχεύσεις του «κοινωνικού διαλόγου»: «Ο κοινωνικός διάλογος - έλεγε - είναι στρατηγικός σχεδιασμός και συνεννόηση για κοινές δράσεις με συναίνεση (...) Είναι η διαμόρφωση συναντίληψης για τις μεγάλες επιλογές που βρίσκονται μπροστά μας, μέσα από την αμοιβαία κατανόηση των προβλημάτων». Αρα, ταξική συνεργασία ανάμεσα στους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους, για να συρθούν οι εργαζόμενοι σε διαπραγμάτευση για το πόσα θα χάσουν. Να γιατί οι αστοί σκυλιάζουν κάθε φορά που το ταξικό κίνημα τσαλακώνει τη βιτρίνα του «κοινωνικού διαλόγου», δείχνοντας στους εργαζόμενους την επικινδυνότητά του.

    Η εργατική τάξη έχει πείρα. Ξέρει ότι οι «κοινωνικοί διάλογοι» που έγιναν στο παρελθόν οδήγησαν στην επικύρωση προαποφασισμένων ανατροπών σε ασφαλιστικό και εργασιακά, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το διάλογο που προηγήθηκε του αντιασφαλιστικού «νόμου Ρέππα». Το ίδιο σχεδιάζουν και τώρα και το ομολογούν. Η μεν κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα πάρει τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου σαν βάση για να νομοθετήσει προαποφασισμένα μέτρα και την ίδια ώρα, εργοδότες και εργατοπατέρες ανάγουν σε μείζον ζήτημα την ανταγωνιστικότητα, αντιμετωπίζοντας όλοι τον εργάτη σαν «κόστος» που πρέπει να μειωθεί. Χρέος κάθε εργαζόμενου είναι να πολεμήσει οργανωμένα τη νέα σφαγή στους μισθούς και τις Συμβάσεις. ...





    http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/1/2012&id=13868&pageNo=5&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο κ.Βελλής ή παράταξη του (όχι μόνο στο σιδηρόδρομο )γνωρίζει το περιεχόμενο του εγγράφου ,πρέπει να το βγάλει στην φορά ,αλλά και πιστεύω ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα με σχόλιο .Μην κρύβετε την ασχήμια τους ,ξεμπροστιάστε τους !!!Αλλιώς και σεις θα στε μια από τα ίδια ,θα επενδύετε σε πολιτική εξαργύρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πουλόβερ που σιγά σιγά ξηλώνεται .

    Και μιλάω για την ΔΑΚΕ .
    Λίγους μήνες πριν ήταν η Χούντα σήμερα είναι η Κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
    Μέχρι το πολύ κοντινό χτες καλούσε τους σιδηροδρομικούς σε επανάσταση , τώρα φωτογραφίζεται δίπλα στον Παπαδήμο (παράνομα διορισμένο πρωθυπουργό) και συναντιέται με τους κοινωνικούς εταίρους .
    Και για άλλη μια φορά μιλάνε χωρίς καν να ξέρουν σε τι αναφέρονται .
    Όπως κάνανε και με το ποσοστό του ΑΕΠ και μετά το μαζέψανε .
    Το μη μισθολογικό κόστος κύριοι αφορά την μείωση των εργοδοτικών εισφορών κύριοι της ΔΑΚΕ (αλλά και της ΠΑΣΚΕ) .
    Και από εργαζόμενους (το τυράκι )αλλά και από επιχειρήσεις(ο λουκουμάς ).
    Σε μια περίοδο που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν φράγκο (κακοδιαχείριση , πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με τρελά μπόνους για να ιδιωτικοποιηθούν δημόσιοι Οργανισμοί )και που για τις επικουρικές απαιτείται η ισοπέδωση τους , θα συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι για την μείωση των εισφορών!!!!!
    Και φυσικά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας θα απαιτηθεί και από τους κοινωνικούς εταίρους να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων (για όσους δεν απολύουν - έτσι θα το περάσουν )και να δούμε μετά που θα βρουν λεφτά να πληρώνονται οι συντάξεις και να συντηρείται το κράτος Πρόνοιας .
    Θα προωθηθεί και η ανασφάλιστη εργασία για νέους κάτω των 24 ή 25 ή για μακροχρόνια άνεργους (κλασικό παράδειγμα μη μισθολογικού κόστους)όπως επιχειρήθηκε και έγινε και σε άλλες χώρες που κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός και όλα μέλι - γάλα .
    Δεν μειώθηκαν οι μισθοί άρα πετύχαμε .


    Αν δεν το έχετε καταλάβει βρισκόμαστε σε πόλεμο .Ταξικό.

    Αν κάθεστε στο ίδιο τραπέζι με τα αφεντικά και συζητάτε όρους που θα επιφέρουν νέες ισοπεδώσεις στα εργασιακά , μάλλον ζείτε αλλού .

    Η ενέργεια του ΠΑΜΕ επικροτήθηκε από την σιωπηρή πλειοψηφία των εργατών - εργαζομένων .
    Από αυτήν που δεν μιλά , που κάθε μέρα πολλαπλασιάζεται η οργή της και που όταν θα έρθει η ώρα δεν θα μπορεί να είναι ελεγχόμενη από το σύστημα .
    Από τους νέους που δεν εμπιστεύονται τα συνδικάτα γιατί δουλεύουν 10 ώρες και πληρώνονται τις 6 , από τους άνεργους , από τους 45άρηδες απολυμένους που δεν βρίσκουν δουλειά και είναι στην ανέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή