Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στον διάλογο για τους μισθούς


Το ραντεβού εργατικών και εργοδοτικών της ΓΣΕΒΕ θέλουν να μπλοκάρουν τα μέλη του ΠΑΜΕ που από νωρίς έχουν καταλάβει το χώρο για να εμποδίσουν οποιαδήποτε συζήτηση βάζει στο τραπέζι κατώτατους μισθούς συλλογικές συμβάσεις και δώρα.


Δημοσιεύουμε και το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το τραπέζι οι πρόεδροι των ενώσεων και για μερικά λεπτά επικράτησε ένταση.

Η όποια συζήτηση είχε ξεκινήσει διακόπηκε από τις έντεκα και μετά τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν παραταχθεί στην είσοδο για να μην επιτρέψουν επανάληψη της διαπραγμάτευσης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Καμία συζήτηση και κανένας «κοινωνικός διάλογος».
Άμεση απεργιακή δράση στους κλάδους, στις περιοχές και πανελλαδικά.
Κανένα νέο αντεργατικό μέτρο.
Άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των ανέργων.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ!

Αυτή και μόνο αυτή μπορεί να είναι η γραμμή πάλης των Συνδικάτων. Είναι αδιανόητο κι εγκληματικό μετά από τόσα που έχουν γίνει, μετά από όσα έχει χάσει η εργατική τάξη σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα να καθίσει με τους σφαγείς της στο ίδιο τραπέζι και να παζαρέψει πόσα ακόμα και με ποιο τρόπο θα τα χάσει.
Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να συζητήσουν με τους εκμεταλλευτές μας και τους κύριους υπεύθυνους της κρίσης νέο πακέτο μέτρων που σφαγιάζει ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς, συντάξεις κι εργασιακές σχέσεις είναι προδοσία σε βάρος της εργατικής τάξης. Είναι πρόκληση η αποδοχή της θεωρίας των μονοπωλίων και της ΕΕ, ότι ο εργαζόμενος είναι κόστος και πρέπει να μπει στην πρέσα. Στόχος του κεφαλαίου είναι να φτάσουν συνολικά στο κατώτατο δυνατό σημείο μισθοί, μεροκάματα και συντάξεις σε όλους τους κλάδους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά σε εργοδότες, κυβέρνηση, τρόικα και εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Ο εργατοϋπάλληλος δεν είναι κόστος. Η έννοια του μη μισθολογικού κόστους είναι μεγάλη απάτη. Ο εργάτης είναι η μόνη πηγή παραγωγής πλούτου, πηγή παραγωγής υπεραξίας, υπεραξίας που ο σφετερισμός της από τους καπιταλιστές και το αστικό κράτος φουσκώνει αδιάκοπα τα θησαυροφυλάκια τους.
Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε τα περιθώρια για αυταπάτες.
  • Οι εργοδότες σε αυτό το νέο γύρο λεηλασίας, που προωθούν με τη στήριξη της ΓΣΕΕ, έχουν βάλει στο στόχαστρο ό,τι υπάρχει ακόμα σε θεσμικές και οικονομικές κατακτήσεις στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ύψος μισθών, τριετίες, επιδόματα, δώρα, σταθερή εργασία, ελευθερία απολύσεων και κατάργηση αποζημιώσεων). Απαιτούν την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, με τραγικές συνέπειες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Στην επόμενη φάση θα απαιτήσουν και την πλήρη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μεροκάματου. Κανέναν δεν ξεγελούν τα κροκοδείλια δάκρυά τους.
  • Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) έγινε για να υλοποιήσει αυτό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δυσκολευόταν μόνη της να το καταφέρει εξαιτίας των αγώνων μας. Να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης και της αναπόφευκτης χρεοκοπίας στους εργαζόμενους, να μειώσει στο κατώτερο δυνατό σημείο την τιμή της εργατικής δύναμης για να διασφαλίσουν τα μονοπώλια υψηλή κερδοφορία κερδοφορία. Βαφτίζουν το έγκλημά τους σωτηρία της πατρίδας και αγωνία για τους εργαζόμενους. Αυτοί που ευθύνονται για τη δική μας φτώχεια, την ανεργία και την ανεργία των παιδιών μας έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι τα μέτρα παίρνονται για να εξασφαλίσουν δουλειά οι άνεργοι. Δεν ενδιαφέρονται για τους ανέργους, ούτε για τη ζωή των οικογενειών μας. Ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, να διασφαλίσουν τα πλούτη τους, τα προνόμιά τους και να παριστάνουν στους εργαζόμενους, ότι αυτοί είναι οι σωτήρες τους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, κάθε τίμιο εργαζόμενο και συνδικαλιστή να απορρίψουν και να καταδικάσουν τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο σφαγείο – διάλογο που επιβάλλουν οι βιομήχανοι και οι άλλοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Να απορρίψουν κάθε συζήτηση για νέα μέτρα, να πρωτοστατήσουν ώστε μέσα από συσκέψεις, συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις να υπερασπιστούν τη ζωή τους από τη νέα ληστεία και τη βάρβαρη εκμετάλλευση. Σαν ένας άνθρωπος να ορθώσουμε το ανάστημά τους σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να αποφασίσουν άμεσα για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο να εμποδιστούν κυβέρνηση, εργοδότες και τρόικα να πάρουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία να πάρουν τώρα αποφάσεις για γενική απεργία αρχές φλεβάρη. Καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός.

Δεν είναι μονόδρομος η υποταγή και η υποχώρηση για να σωθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων και η διάσωση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που μας καλούν. Είναι επικίνδυνη η αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινο. Πιο βάρβαρο θα γίνεται.
Μονόδρομος για εμάς είναι:
  • Η αντίσταση για να μην ισοπεδώσουν πλήρως ό,τι μας απέμεινε.
  • Να αντεπιτεθούμε απαιτώντας έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους.

Το χτίσιμο της δικής μας λαϊκής συμμαχίας, του δικού μας μετώπου απέναντι στο δικό τους μαύρο μέτωπο.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ!
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ.


Τα εργατικά κέντρα
ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΡΤΑΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΝΑΟΥΣΑΣ – ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ - ΣΑΜΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ.

Ομοσπονδίες
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ –ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου