Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος προς ΓΣΕΕ <δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές>.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ο πρωθυπουργός τους διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
Την έντονη αντίδραση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος προκαλούν οι απαιτήσεις των δανειστών, όπως τις εξέθεσε κατά τη σημερινή συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.


Οι δανειστές ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές στο ύψος του κατώτερου μισθού, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, ενώ εμφανίζονται θετικοί στις αλλαγές, που προωθούνται στο ύψος των επικουρικών συντάξεων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «δεν πρόκειται η ΓΣΕΕ να συναινέσει σε κανένα από τα ζητήματα, που θέτει η τρόικα», ενώ σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί τον κατώτερο μισθό και τα δώρα «αδιαπραγμάτευτες και ελάχιστες κατακτήσεις» των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ο οποίος υποστήριξε ότι «ανεξάρτητα με το αν δεν θιγεί τελικά ο κατώτερος μισθός, το μέσο κόστος εργασίας θα πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο, ώστε να ευνοηθούν η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση», συνδικαλιστικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ακόμη και στην περίπτωση που η ΓΣΕΕ αποφασίσει να πάρει μέρος στον διάλογο, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του Φεβρουαρίου, δεν μπορεί να δεχθεί να αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου κατακτήσεις, που προστατεύονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση.

Ο 13ος και ο 14ος μισθός εμπεριέχονται στην τελευταία Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αποτελούν μέρος των συμβατικών υποχρεώσεων των εργοδοτών. Οι συνδικαλιστές εκφράζουν φόβους, ότι, αν αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, τότε μπορεί να απειληθεί στον πυρήνα της η έννοια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.


ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΓΣΕΒΕΕ

Ψευτοδίλημμα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, το ζήτημα απελευθέρωσης του κατώτατου μισθού, το οποίο θέτει η τρόικα, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε θέμα νομοθετικής ρύθμισης για κατάργηση του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι «πολύ λίγο θα επηρεάσει έως μηδαμινά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ένα τέτοιο μέτρο» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να αφαιρεθεί το τελευταίο φύλο συκής, που είναι η αξιοπιστία της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων, δηλαδή, η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Ο κ. Ασημακόπουλος άφησε, πάντως, ανοικτό το ενδεχόμενο, στον διάλογο των κοινωνικών εταίρων να ρυθμιστούν επιμέρους ζητήματα σχετικά με το μισθολογικό κόστος, ενώ ανέφερε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μειωθεί το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε μονάδες και να αντικατασταθεί από τέλος ένα τοις χιλίοις στον τζίρο όλων των εταιρειών.

Δήλωση Ν.Κιουτσιούκη μετά την συνάντηση 



Αθήνα, 04 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ
του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ.Νικολάου Κιουτσούκη

μετά τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο

Στη συνάντηση της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε με τον Πρωθυπουργό, επιβεβαιώθηκαν δια στόματος του οι παράλογες απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ και των δανειστών που αφορούν:
Α) Στην επανεξέταση του ελάχιστου μισθού
Β) Στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού
Γ)Στην κατάργηση της ωρίμανσης και
Δ) στην ανάγκη κανονιστικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.
Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, η ΤΡΟΙΚΑ και οι δανειστές ψάχνουν “ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ” στο “ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ” που συντελείται εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και της νέας γενιάς.
Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να περιμένουν ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ από την Κυβέρνηση ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ η οποία αντί να υπερασπίζετε την χώρα και τους πολίτες της, συμπεριφέρεται με “το σύνδρομο της ασθένειας του Ναρκομανή” που δίνει τα πάντα για τη δόση του.
Σε κάθε περίπτωση ο εκβιασμός της ΤΡΟΙΚΑ ότι εάν οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει, παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα και δεν συνάδει με το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση εάν δεν μπορούν να βάλουν ΦΡΕΝΟ στις παράλογες απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ και των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ να παραιτηθούν.
Οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι το Σ.Κ. έχει κόκκινες γραμμές και στις τάξεις του δεν θα βρουν ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου