Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

GAP και κάτω.....

Στη Βουλή θα διαβιβαστεί τη Δευτέρα η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, με το ερώτημα της ευθύνης υπουργών για το περίφημο «μαγείρεμα» του ελλείμματος από την Υπηρεσία. Ο Άρειος Πάγος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης θεωρούν αναγκαίο να διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς η δικογραφία «σκοντάφτει» στα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι απόψεις πάντως στον εισαγγελικό χώρο διίστανται, για το αν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα,
όταν κλήθηκαν οι μάρτυρες να καταθέσουν για την υπόθεση, μετά από τις καταγγελίες της Ζωής Γιωργαντά για μαγείρεμα των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, δεν αναφέρθηκαν σε «μαγείρεμα στοιχείων», αλλά στην εφαρμογή ενός άλλου μοντέλου επιβεβλημένου από τη EUROSTAT. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές «με αυτή τη λογική δεν προκύπτει ποινική δίωξη ούτε για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, καθώς και εκείνος φέρεται να ακολούθησε απλώς ένα άλλο μοντέλο που δεν εξαιρούσε τις ΔΕΚΟ από την ανάλυση. Όπως διατείνονται οι μάρτυρες το μοντέλο που εφάρμοσαν στην περίπτωση του ελλείμματος, εφαρμόζεται από την EUROSTAT.
Αν αποδειχθεί ότι τελικά δεν προκύπτει καμιά ευθύνη για κανένα πολιτικό ή μη πολιτικό πρόσωπο, θα μιλάμε απλώς για μια δικογραφία για τις εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου