Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΑΙΝΟΣΕ Τρία ατυχήματα μέσα σε ένα μήνα

Ολοένα και πιο συχνά ατυχήματα προκαλούνται το τελευταίο διάστημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, με πιο πρόσφατο τον εκτροχιασμό κοντά στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών συρμού του προαστιακού σιδηροδρόμου, την ώρα που μετέφερε 150 επιβάτες χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Συνολικά, τρεις φορές τον τελευταίο μήνα έχουν προκληθεί ατυχήματα με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προσπαθεί αφενός να αποκρύψει τα συμβάντα, την ίδια στιγμή που με εσωτερικές διοικητικές διαδικασίες προσπαθεί να τα φορτώσει σε «ανθρώπινο λάθος» και φυσικά στους εργαζόμενους της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα,
αναφορικά με τον εκτροχιασμό του Σαββάτου, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιρρίπτει την ευθύνη στον σταθμάρχη ο οποίος κατηγορείται ότι γύρισε το «κλειδί» της διασταύρωσης την ώρα που ο συρμός περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο.
Πάντως, μιλώντας στον «Ρ» εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο επισημαίνουν ότι είναι πάγια η τακτική της διοίκησης να ενοχοποιεί τους ίδιους, όταν είναι γνωστό πως τα έργα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης του σιδηρόδρομου για τα οποία έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ, βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Ετσι, αναγκαστικά η ρύθμιση της διέλευσης των συρμών γίνεται με τους παραδοσιακούς τρόπους - τηλεγραφήματα, σινιάλα - από τις εποχές δηλαδή που το μεταφορικό έργο ήταν κατά πολύ μικρότερο από το σημερινό, όπως μικρότερες ήταν και οι ταχύτητες που ανέπτυσσαν οι συρμοί. Σοβαρές ενστάσεις έχουν ακόμη και για την συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, αφού πολλοί επισημαίνουν ότι είναι τουλάχιστον πλημμελής, καθώς κυβέρνηση και διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιζητούν μόνον την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, με όποιο κόστος.
Από την άλλη η κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο δεν επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευσή του, είτε στις επιβατικές είτε στις εμπορευματικές μεταφορές, με αποτέλεσμα να εκτελούνται πολύ λιγότερα δρομολόγια απ' όσα θα μπορούσαν, με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα, που πάλι θα γίνει προσπάθεια να ανακτηθούν μέσω περικοπών λειτουργικών εξόδων. Μισθών εργαζομένων, έξοδα συντήρησης δικτύου, όλα εκείνα δηλαδή που συνθέτουν την ασφάλεια των μεταφορών.
Πρόκειται για το αδιέξοδο της εφαρμοζόμενης πολιτικής και στις σιδηροδρομικές μεταφορές η οποία χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν στην ασφάλεια του επιβατικού κοινού, οδεύει ολοταχώς προς την πλήρη απαξίωση του σιδηροδρόμου με φανερό στόχο την διάλυση για πιο εύκολη παράδοση στους ιδιώτες.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6654914&publDate=25/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου