Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς εφάπαξ 40.000 συνταξιούχοι – Έρχεται ψαλίδι μέχρι την Άνοιξη για όλους

Ανατροπή στην ανατροπή με τα εφάπαξ δεκάδων χιλιάδων δικαιούχων. Τώρα οι πληροφορίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να πάρουν τα χρήματά τους
δεκάδες χιλιάδες άτομα που βγήκαν μεν σε σύνταξη, αλλά δεν είναι μπροστά στην προτεραιότητα καθώς υπάρχουν άλλοι που βρίσκονται στο περίμενε επί δύο χρόνια.


- Μπλόκαρε η διαδικασία απονομής εφάπαξ 
- Δεν μπορούν να βρουν τον συντελεστή βιωσιμότητας για τα Ταμεία
- Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι μεταξύ των συνταξιούχων

- Τι θα γίνει με το εφάπαξ από το 2015

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ξεκλειδώσουν περίπου 30.000 εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου, όμως είναι περισσότερα εκείνα που παγώνουν.

Ουσιαστικά υπάρχει πρόβλημα με τον συντελεστή βιωσιμότητας των Ταμείων. Δεν μπορεί δηλαδή το υπουργείο και τα Ταμεία να υπολογίσουν ποιοι θα πρέπει να είναι το ποσό που θα πρέπει να πάρουν οι δικαιούχοι και έτσι όλα παγώνουν μέχρι νεωτέρας.
Από τον Μάιο... και βλέπουμε τα εφάπαξ

Με λίγα λόγια 40.000 δικαιούχοι εφάπαξ που βγήκαν σε σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2013 και ύστερα μπαίνουν... στον πάγο. 

Η επόμενη ημερομηνία που συζητείται για την απόδοση εφάπαξ είναι η Άνοιξη και συγκεκριμένα ο Μάιος του επόμενου χρόνου.

Μειωμένα τα ποσά του εφάπαξ από το 2015
Δεν υπάρχει πιθανότητα δηλαδή να δοθούν τα εφάπαξ πριν περάσουν ακόμη 7 μήνες.

Μάλιστα τα εφάπαξ που θα δοθούν τότε δεν θα έχουν καμία σχέση και με τα ποσά που δίδονται σήμερα.

Έρχεται μεγάλο τσεκούρι για όλους με μειώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί να ξεπεράσουν το 20 και το 25%.Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι μειώσεις αναμένεται να φτάσουν ως και στο 40% 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου