Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση από ΔΑΚΕ ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όλοι μας βιώνουμε μια οικονομική, πολιτική και κοινωνική θύελλα, που οι κρατούντες την ονομάζουν μεταρρυθμίσεις, προσαρμογή, διαρθρωτικές αλλαγές και σωτηρία της χώρας.




Για την προώθηση και την επιβολή όλων αυτών, χρησιμοποιούνται θεμιτά και αθέμιτα μέσα, εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, ακόμα και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους, ανάλογα με το τί εξυπηρετεί τους κυβερνώντες.

Σ ́ αυτό το κλίμα, συγκλήθηκαν τα Πειθαρχικά Συμβούλια, όπου ο πέλεκυς έπεσε βαρύς στα κεφάλια των "καταχραστών", εξουθενώνοντάς τους οικονομικά και κοινωνικά.

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, όπως οφείλουμε, βεβαίως και συμφωνούμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι παρέβησαν τον κανονισμό και έπρεπε να τιμωρηθούν, κάτι που συνέβη όμως, με προηγούμενες ποινές που τους επιβλήθηκαν, οι οποίες ήταν μάλιστα αρκετά αυστηρές, για την παραβατική τους συμπεριφορά.

Οι κανονισμοί και οι νόμοι όμως, δεν ισχύουν μόνο για τους εργαζόμενους, οι οποίοι διαθέτουν εαυτόν, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εταιρείας, ώστε να σταθεί στα πόδια της, αλλά και για τους διοικούντες.

Θα τιμωρηθεί άραγε κάποιος από αυτούς, για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, που επιβάλλει πενθήμερη και οκτάωρη εργασία; Για την παραβίαση του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας, του κανονισμού Κ και άλλων, θα λογοδοτήσει κάποιος; Για την μη σωστή και επαρκή επάνδρωση των αμαξοστοιχιών; Εφαρμόζεται με την ίδια αυστηρότητα ο κανονισμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τους ιδιώτες αναδόχους των σημείων πώλησης, που παρακρατούν περισσότερα χρήματα, από όσα τους επιτρέπεται;

Εμείς, πιστεύουμε πως όχι, αλλά παλεύουμε για το αντίθετο, ώστε να μην εξαντλείται η αυστηρότητα μόνο στους εργαζόμενους του πολύπαθου προσωπικού της ΔΙΠΕΚΑΜ, που από καιρό βρίσκεται στα όριά του και που όπως νομίζουν κάποιοι, αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας.

Η παράταξή μας, όπως πάντα, με υπευθυνότητα, θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και δεν θα ενδώσει στην προέκταση των τιμωριών, που είναι ο εκφοβισμός του προσωπικού, ώστε να εργαστεί στις ακόμα πιο δύσκολες μέρες, που έρχονται, σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Καλούμε την Διοίκηση της εταιρείας να επανεξετάσει το ζήτημα των πειθαρχικών ποινών, λαμβάνοντας υπ' όψιν παράλληλα τα κατά περίπτωση ελαφρυντικά, απονέμοντας δικαιοσύνη επί ίσοις όροις, και να επαναπροσδιορίσει γενικότερα την στάση και την συμπεριφορά της, απέναντι στους εργαζόμενους αυτού του κλάδου, τιμωρημένους και μη, εξετάζοντας όχι μόνο τα παραπτώματά τους, αλλά και την προσφορά τους, που μένει πάντα στα αζήτητα, χωρίς την ανάλογη αναγνώριση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ





2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρετε τι γράφετε και αυτοαναιρείστε λόγω της παράκρουσης που σας έχει δημιουργήσει ο Σα(ΧΛΑ)μαράς.
    Τελικά η ανακοίνωση της παρηγοριάς για ψηφαλάκια, ή του κάπου εδώ είμαστε κ' εμείς.., είναι μα@@κια και δεν παίρνει πόντο.

    Ακούστε ρε γιουρούκια που θέλετε να παίζετε τα μπάζα της σταθερότητας προς την ανάπτυξη του βλάκα και του βούζα..!
    Οι άντρες όταν θέλουν να λέγονται άντρες, πρέπει να τιμούν τον ρόλο τους, κι όταν τιμάς τον ρόλο του Άνδρα που σου έχει αναθέσει η Ζωή, είσαι υπεύθυνος και υπόλογος για τα τα πάθη σου, τα λάθη σου, και τις παραγγελιές σου!
    Και όταν ο Άνδρας νοιώθει έτσι, έχει χεσμένους τα κόμματα τις παρατάξεις κ' όλες τις εταιρείες!

    Γλαύκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους μετά από χρόνια μια ανακοίνωση της ΔΑΚΕ !!!! Περάσαν στην ΠΕΠ οι σφαλιάρες !!!! Το σωματείο και τα μέλη του και ο κλάδος της κίνησης υποβαθμίστηκε ως άλλος κανένας και υπήρχε σιωπή ! Τώρα μετά από την κατεδάφιση και την ένοχη σιωπή επιτέλους ήρθε η αγωνιστικότητα ! Μπράβο στο γραφείο τύπου ,που σασταν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή