Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Προβληματισμός και στην Δράμα...

Και στην συνέλευση της Δράμας όπως και στις προηγούμενες συνελεύσεις οι μηχανοδηγοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την υπερεργασία που υπάρχει στον κλάδο, την 
έλλειψη προσωπικού,το εφάπαξ,την ιδιωτικοποίηση,το συνταξιοδοτικό και την λειτουργία του Σωματείου.


Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις με την σύγκρουση ανάμεσα στις 2 λογικές όσον αφορά τον προσανατολισμό της δράσης της ΠΕΠΕ να κυριαρχεί.ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ υποστήριξαν -ως συνήθως- ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις διαχώρισαν την θέση τους.
Πολλά και τα σχόλια για την ΣΣΕ της ΣΤΑ.ΣΥ ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η επίθεση με αήθεις χαρακτηρισμούς του μέλους του ΔΣ του Σωματείου μας Θανασιά Παύλου ( ΔΑΚΕ) στον συνάδελφο Γενιδούνια.
 Αφορμή η αναφορά του blog μας στα όσα υποστήριξε ο συνάδελφος στην συνέλευση του ΜΑΙ επικαλούμενος το όνομα γνωστού εργατολόγου και η μετέπειτα διάψευση του απο τον ίδιο τον εργατολόγο, που προφανώς έχει βγάλει απο τα νερά του τον συνάδελφο Θανασιά.
Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εκτοξεύτηκαν απο το στόμα του (ρουφιάνε κτλπ) με τον συνάδελφο Γενιδούνια να διατηρεί την ψυχραιμία του και απλά να αναφέρει ότι ηθικός αυτουργός για αυτές τις συμπεριφορές είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Τουρλής.
Όταν υπάρχει ένδοια επιχειρημάτων επιστρατεύονται οι ύβρεις.
Για άλλη μια φορά η έδρα της Δράμας έδωσε το παρών και πολλοί μηχανοδηγοί βρέθηκαν στην συνέλευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου