Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τα τεύτλα τελειώσαν, το Σωματείο θυμήθηκε τους βοηθούς και τις επικουρίες...

ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ- είμαστε υπεύθυνοι
δεν τις θέλαμε τις επικουρίες
Και επιτέλους μετά απο 6 μήνες ταλαιπωρίας σταματάνε οι επικουρίες.Μας εντυπωσιάζει βέβαια το πανηγυρικό ύφος της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ που χειρίζονται δήθεν υπεύθυνα τα θέματα του Σωματείου, αλλά όσο ήταν οι καλοκαιρινές άδειες στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και η μεταφορά των τεύτλων την μόνη που στήριζαν ήταν
την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,αφού οι αναφορές όσων δεν θέλαν να πάνε, μείνανε στα συρτάρια.
Εμείς χαιρόμαστε και το λέμε δημόσια που σταματάνε οι επικουρίες των βοηθών, ΚΑΙ αφού η πλειοψηφία ΤΩΡΑ λέει ότι είναι εθελοντικές περιμένουμε να μην τις ξαναδούμε. 
Η επιστροφή στην δεκαετία του 80 για την έλξη να σταματήσει οριστικά.
Φυσικά  η επίκληση της υπευθυνότητας απο την πλευρά των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ μας προκαλεί να βγάλουμε το ηχητικό της συνεδρίασης, εκείνης  που οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας ΣΤΗΡΙΖΑΝ τον θεσμό, εκβιάζοντας στην ουσία με μεταθέσεις.

Αλλά θα περιμένουμε να το κάνει το ....υπεύθυνο Σωματείο μας.Άλλωστε όπως είχε πεί και ο Πρόεδρος απο τον Αύγουστο, με δική του πρωτοβουλία οι συνεδριάσεις καταγράφονται.
Καιρός να εμφανίσει λοιπόν τα πρακτικά ο συνάδελφος Γραμματέας της ΠΑΣΚ.( ότι λέει το Καταστατικό).
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να αποκαλυφθεί και η αλητεία των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ που οδήγησε συνανθρώπους μας που έχουν σοβαρά προβλήματα να στέλνουν sms σε συναδέλφους, νομίζοντας ότι άλλα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση για τα μπλοκάκια.

Το στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Μας έχει ήδη ζητηθεί  να βγάλουμε το ηχητικό απο την συνεδρίαση για το θέμα με τα μπλοκάκια και την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ.
Περιμένουμε πρώτα την συνεδρίαση του Δεκέμβρη για να ακούσουμε την θέση της πλειοψηφίας.Όχι γιατί αν έλεγαν όχι δεν θα τα βγάζαμε, αλλά γιατί θέλουμε να δούμε αν  η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ ( θα έστελνε επιστολή ή εξώδικο)έγινε και πράξη.
Μέχρι σήμερα εμείς εδώ στο στέκι δεν γνωρίζουμε να έχει γίνει κάτι τέτοιο.



1 σχόλιο:

  1. Είστε λαικιστές και γκεμπελίσκοι.Το Σωματείο ποτέ δεν ήθελε τις επικουρίες,ποτέ δεν έβαλε πλάτη στην Διοίκηση.Και σήμερα τι πράγματα είναι αυτά,ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΤΕ ότι είναι προσωρινές αποσπάσεις οι...διαβεβαιώσεις για προσλήψεις!
    Αν ο Μάρκος δεν είχε το πρόβλημα με τα χαρτικά του(αχ Μάρκο) θα σας είχε περιποιηθεί δεόντως.Θα είχε τηλεφωνήσει τον Μεγάλο, θα είχε συνεδριάσει με τον αετό και η απάντηση θα ήταν ήδη στο τυπογραφείο.Του χάλασα την ηδονή της χυδαιότητας πίσω απο ένα πληκτρολόγιο και αισθάνομαι ένοχος.
    ΔΕΝ πειράζει Μάρκο.Γνωριζόμαστε άλλωστε.Το πιάτο σερβίρεται κρύο ποιο όμορφα, αρκεί να περιμένεις την μπεκάτσα να περάσει απο το καρτέρι.Εσύ νόμιζες ότι είσαι αετός,αλλά αετός είναι μόνο ένας. Όταν έγραφες και έβριζες χυδαία,όντας σε διετεταγμένη αποστολή κάποιοι είχαν υπομονή.
    Αυτοί ντε,αυτοί που τους έστελνες στο αναφορείο τα καλά τα χρόνια.
    Γιου αντερσταντ ντοντ γιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή