Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινά η εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών (Rail Cargo - Pearl)


Όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες, οι 2 εταιρείες προσέλαβαν νέους μηχανοδηγούς (12 συνολικά, 6 η κάθε εταιρεία) και η εκπαίδευση τους ξεκινά την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στην Δημόσια Σιδηροδρομική Ακαδημία. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ουσιαστικά και 
το τέλος γύρω απο τα σενάρια για εργασία συνταξιούχων μηχανοδηγών.

Το Σωματείο μας κερδίζει μέχρι στιγμής το στοίχημα στην μεγάλη μάχη που δίνει εδώ και 4 χρόνια, μια μάχη που κάποιοι (Γραφικός ΣΥΠΕ) είχαν προαναγγείλει ως χαμένη εκ των προτέρων, ανακοινώνοντας μάλιστα και την ημερομηνία που οι συνταξιούχοι θα έμπαιναν στην σχολή για να ...πιστοποιηθούν!
Πρόκειται για μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ νίκη που διασφαλίζει το επάγγελμα του μηχανοδηγού, κατοχυρώνει τις αμοιβές μας και απομακρύνει τον κίνδυνο του μισθολογικού dumpin στον κλάδο έλξης.
Πρόκειται για μια νίκη που ανοίγει ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας στον σιδηρόδρομο, καταπολεμά την ανεργία στους νέους , ενώ υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια οι μηχανοδηγοί στην χώρα θα ξεπεράσουν τους 400-500 συνολικά με διαρκώς αυξητική τάση λόγω της ανάπτυξης των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Το στέκι της έλξης χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή και καλωσορίζει τους 12 νέους συναδέλφους στην οικογένεια της έλξης.
Και μια ακόμα είδηση > 
Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα ανακοινώσουμε και την έναρξη μαθητείας νέων μηχανοδηγών (νέα σειρά) και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Το group των συνταξιούχων που ονειρευόταν και διαφήμιζε  ο γραφικός και η ΣΥΠΕ, περιμένει στα πιτς. (ακόμα και για πολύ καιρό, η ΠΕΠΕ έγινε ο εφιάλτης πολλών ....συνταξιούχων και όχι μόνο).
Υ.Γ.2 Η Δημόσια Σιδηροδρομική Ακαδημία όπως και η μεταβίβαση της λειτουργίας -διαχείρισης του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριάσιου στον ΟΣΕ, ενόχλησαν ΠΟΛΥ κόσμο. Γιατί....άλλα ήταν τα σχέδια (γνωστά στους παροικούντες την σιδηροδρομική κοινότητα) των εμπνευστών Νόμων που απαξίωσαν τον σιδηρόδρομο.....

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα τι εννοείτε λέγοντας νέα μαθητεία; Έχουν ήδη γίνει οι προσλήψεις της δεύτερης φουρνιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή