Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Αίτηση για Νέα στάση του Προαστιακού στον Ισθμό της Κορίνθου

Τη λειτουργία νέας στάσης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στον Ισθμό της Κορίνθου αποφάσισε να αιτηθεί ο Δήμος Επιδαύρου.

Ο λόγος της ανωτέρω απόφασης, είναι ότι με την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που συνδέει την Αθήνα και την Κόρινθο, με επέκταση και στο Κιάτο και προς την Πάτρα, δεν υφίσταται σταθμός στον Ισθμό – Διώρυγα. Ο νέος σταθμός κρίθηκε απαραίτητος, γιατί θα λειτουργεί ως τυπικός park & ride σταθμός στο κέντρο μιας ευρείας ζώνης επιρροής με υψηλή τουριστική ελκυστικότητα και οικιστική ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα σημείο που ενδιαφέρει τους κατοίκους του δήμου αλλά και όλους τους κατοίκους της Αργολίδας και των περιοχών που εξυπηρετούνται με το ΚΤΕΛ Ισθμού,  καθώς και τους κατοίκους και επισκέπτες του Λουτρακίου.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λουτρακίου έχει λάβει επίσης σχετική απόφαση για τη λειτουργία σταθμού . Ο νέος σταθμός  επί της κυρίας γραμμής Αθηνών - Κορίνθου – Πατρών, με προτεινόμενη ονομασία Ισθμός – Διώρυγα, θα λειτουργεί ως τοπικός σιδηροδρομικός κόμβος,  θα εξασφαλίζει την μετεπιβίβαση στα αρτηριακά δρομολόγια ΚΤΕΛ δημιουργώντας έναν συγκοινωνιακό κόμβο λεωφορείων και τρένων, ενώ θα συνδέει απευθείας την περιοχή με την Αθήνα και το αεροδρόμιο

Σοφία Κοντογιάννη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου