Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Σοβαρό πρόβλημα με τον προγραμματισμό εργασίας στο ΜΘ

Κατάφορη παραβίαση των συμφωνηθέντων στην ΣΣΕ , αλλά και των διατάξεων της εργατικής Νομοθεσίας έχουμε τις τελευταίες μέρες στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, αφού
ο προγραμματισμός εργασίας δεν κοινοποιείται έγκαιρα στο προσωπικό έλξης, δεν είναι μηνιαίος, ενώ δεν αναρτάται σε ΕΜΦΑΝΕΣ σημείο που να γίνεται γνωστός στο προσωπικό έλξης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης σήμερα η υπηρεσία γνωστοποιήθηκε - και όχι αναρτήθηκε- στους μηχανοδηγούς μετά τις 5 το απόγευμα.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και τις διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας στην εκπόνηση των προγραμμάτων εργασίας των μηχανοδηγών. (ώρες ανάπαυσης κτλπ)
Το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης είναι σήμερα το μοναδικό στο οποίο δεν εκδίδεται μηνιαίος προγραμματισμός εργασίας κατά παράβαση των συμφωνηθέντων στην ΣΣΕ και των προβλέψεων της εργατικής Νομοθεσίας και αυτό οφείλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να το διορθώσει άμεσα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου