Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Μηχανοδηγοί : Συνάντηση για τις εγκαταστάσεις στο Ρέντη

 Διευρυμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Καρόλου, παρουσία του εκπροσώπου του τεχνικού ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Διευθυντή
Ανθρώπινου Δυναμικού και του Διευθυντή και Προϊσταμένου Τμήματος ασφαλείας για τις εγκαταστάσεις εργασίας των μηχανοδηγών στο Ρέντη.

Στην συνάντηση τονίστηκε δια φυσικής παρουσίας, η διαμαρτυρία της ΠΕΠΕ για τον χώρο ελιγμών  των Desiro στο Ρέντη, ο ελλιπής φωτισμός για την μετάβαση των μηχανοδηγών απο το μηχανοστάσιο στις αποβάθρες του Προαστιακού καθώς και η έλλειψη ειδικά σημασμένου διαδρόμου για τον σκοπό αυτό, την στιγμή μάλιστα που το προσωπικό διέρχεται απο εγκαταστάσεις υψηλής τάσης.
Ο εκπρόσωπος του τεχνικού ασφαλείας κατέγραψε τα όσα καταμαρτύρησαν οι μηχανοδηγοί, τα τελευταία 3 συμβάντα ( με το πιο πρόσφατο της περασμένης εβδομάδας) και την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τους χώρους του μηχανοστασίου.
Την σύσκεψη προκάλεσε η ΠΕΠΕ , κρατήθηκαν πρακτικά,  ενώ στην προσεχή επίσκεψη του τεχνικού ασφαλείας στο μηχανοστάσιο θα υπάρχει και η παρουσία του Προεδρείου.
Αν το θέμα δεν διευθετηθεί θα προχωρήσει η καταγγελία στις αρμόδιες αρχές καθώς τα όσα κατήγγειλε η ΠΕΠΕ έχουν πλέον καταγραφεί στο βιβλίο που διατηρεί ο τεχνικός ασφαλείας.
Αντίστοιχη συνάντηση θα γίνει τις επόμενες μέρες και για το ΜΘ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου