Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΕΣΣΤΥ, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, βιώνουμε καθημερινά την κλιμάκωση της επίθεσης εργοδοσίας και κυβέρνησης ενάντια μας. Η εργοδοσία, προκειμένου να
εξασφαλίσει τα κέρδη της, αρνείται να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους. Ακόμα και για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, προσπαθεί να είναι χωρίς αυξήσεις και πολύ πιο κάτω από τις ανάγκες τους. Όχι μόνο αρνείται πεισματικά να εντάξει στη ΣΣΕ τους εργαζόμενους με 6μηνες ατομικές συμβάσεις εργασίας (των 680 ευρώ μεικτά), αλλά απειλεί και από πάνω ότι η ανανέωση των συμβάσεών τους θα γίνει μετά από αξιολόγηση. Δηλαδή "κάτσε καλά", "μη σηκώνεις κεφάλι", "μη διεκδικείς", "δούλευε σαν σκλάβος για να έχεις δουλειά για άλλο ένα εξάμηνο" ("και μισοζωή", ξεχνούν να επισημάνουν) και "μπορεί να ανανεωθεί ξανά η σύμβαση σου" ("τα ίδια και χειρότερα πάλι σε 6 μήνες", προσθέτουμε εμείς). 


Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει το "κτίσιμο" όλου εκείνου του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου που παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) και θωρακίζει την κερδοφορία των επιχειρήσεων και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης της χώρας
Διατηρεί το νομικό καθεστώς που βγάζει σχεδόν όλες τις απεργίες παράνομες
Ψηφίζει τον αντισυνδικαλιστικό - απεργοκτόνο νόμο, προκειμένου να δέσει τα χέρια των εργαζόμενων για να μην αντιστέκονται οργανωμένα στα αντεργατικά μέτρα, να μη διεκδικούν, να μην υπογράφουν Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις
Ψηφίζει το "νέο Ασφαλιστικό" και προχωράει την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με σκοπό, όχι μόνο τη συρρίκνωση των συντάξεων, αλλά και των κοινωνικών παροχών και την απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από την υποχρέωση ασφάλισης των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Προσπαθεί να μετατρέψει την Κοινωνική Ασφάλιση σε "ατομική υπόθεση". Να αγοράζει ο καθένας από μόνος του την υγεία και τη σύνταξή του - αν μπορεί, όσο μπορεί - και έτσι να κερδοφορούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα την πουλάνε.

Άρα το Ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αφορά το σύνολο του λαού και κυρίως τους νέους.


Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2020, ενώ συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης, είναι κομμένος και ραμμένος κι αυτός αποκλειστικά στην ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, όπως και οι προηγούμενοι. Υπηρετεί τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, άρα είναι βαθιά αντεργατικός και αντιλαϊκός.
Όμως, λήψη αντεργατικών μέτρων χωρίς ταυτόχρονα προετοιμασία από το αστικό κράτος για καταστολή των κινητοποιήσεων που θα αναπτυχθούν από τους εργαζόμενους για την απόκρουσή τους είναι ... μισή δουλειά. Να τη λοιπόν και η απαγόρευση των διαδηλώσεων που ετοιμάζεται.
Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος (ίδιοι είναι κι ας τρώγονται στα λόγια), βάζει πλάτη σ' αυτά τα μέτρα. Στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτή θα πατήσει στο ξεζούμισμα των εργαζόμενων, θα φέρει απολύσεις, θα διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα χτυπήσει τα συλλογικά δικαιώματα.
Μπροστά σ' αυτή την επίθεση χρειάζεται ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας όλων των εργαζόμενων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, απαιτούμε δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Οι αγώνες και οι διαδικασίες του προηγούμενου διαστήματος απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες, οι νέοι να γίνουμε μέλη των σωματείων, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Διεκδικούμε:
· Αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση
· Διεύρυνση του δικαιώματος της απεργίας, της συλλογικής συνδικαλιστικής δράσης
· Συνέδριο στη ΓΣΕΕ, στις Ομοσπονδίες, στα Ε.Κ., αρχαιρεσίες στα συνδικάτα χωρίς εργοδότες, 
      χωρίς εκφυλιστικές διαδικασίες και νόθους αντιπροσώπους
· Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις σε μισθό και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους
· Μετατροπή όλων των 6μηνων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την κάλυψη αυτών των 
     εργαζόμενων από την ίδια την ΣΣΕ με τους ίδιους όρους
· Πρόβλεψη για πρόσληψη όλων των μαθητών στην ΕΕΣΣΤΥ που τελείωσαν ή θα τελειώσουν 
     τη σχολή και ένταξή τους στη ΣΣΕ με τους ίδιους όρους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών 
     που απολύονται από το στρατό.
· Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Ο Λ Ο Ι    ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
 ενάντια στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα για το 2020
Στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Έχουμε  τη δύναμη να τους νικήσουμε!
“Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά..”

Νέοι εργαζόμενοι της ΔΕΣΚ - Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου