Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Τα συμπεράσματα της εβδομάδας που πέρασε

Η εβδομαδιαία στήλη μας, που επικεντρώνει στα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε.
Ξεκινάμε φυσικά με την
πολιτική επικαιρότητα!


    • Με την ψήφιση του φορολογικού Νομοσχεδίου, η μεσαία τάξη θα δει την φορολογία της να μειώνεται.... κατά 1 ολόκληρο Ευρώ το μήνα! 12 Ευρώ το χρόνο και οι πληροφορίες που αναφέρουν πως ο Κυριάκος ζήλεψε το 0+0 =14 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,διακινούνται ευρέως! Φυσικά όπως λένε οι Δακίτες, μέχρι το τέλος της τετραετίας, θα δούμε....ελαφρύνσεις.
    • Το μόνο που βλέπουμε πάντως είναι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό φυσικά περνά στα ψηλά από τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ, που καθημερινά στα social media ασχολείται με τον CΕO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αν βάλετε τον Νίκο να γράψει τι σημαίνει το CEO στα Αγγλικά, μάλλον θα χρειαστεί ....διερμηνέα. Τι δεν ξέρει Αγγλικά ο Νίκος; Καλά και πως κυκλοφορεί στα διεθνή συνδικαλιστικά φόρα; 
    • Φυσικά η (άκρο)- δεξιά Κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την ΔΑΚΕ. Τόσο σοβαρά που έκανε χτες Υφυπουργό Εξωτερικών τον βουλευτή που η μπλε συνδικαλιστική οργάνωση είχε καταγγείλει πρόσφατα ως...Μαυρογιαλούρο! Ανέφερε χαρακτηριστικά η ΔΑΚΕ Μεσσηνίας σε πρόσφατη ανακοίνωση για τον νέο Υφυπουργό των Εξωτερικών μαςΚαι πάμε στον Βουλευτή του νομού που προέρχεται από την Ν.Δ. Παρόλο που τον ψήφισε η Μεγαλόπολη, παρόλο που η θέση του επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθετα αντίθετος στην πώληση μονάδων, παρόλο που μας έκανε διάφορες συγκεντρώσεις για το καλό της ΔΕΗ, παρόλο που μας έταζε ότι θα προσπαθήσει για το καλό της ΔΕΗ και της περιοχής και έλεγε ότι θα υπάρχει συνεννόηση το τι θα γίνει, ξαφνικά μετά την εκλογή του και μετά τις ανακοινώσεις για κλείσιμο των μονάδων εξαφανίστηκε! Λυπούμαστε κύριε «Μαυρογιαλούρε», λυπούμαστε κύριε Βουλευτά που με την ψήφο σας και την απόφαση της Κυβέρνησης που είστε μέλος θα στείλετε 1.300 εργαζόμενους στην καθημερινή αβεβαιότητα κατέληγε η ΔΑΚΕ.
    • Εντάξει θα τα... βρούνε στην μπλε πολυκατοικία, το γνωρίζουμε. Το πολύ πολύ να διαγράψουν τον Νικόλα και μετά αυτός να ξαναεπιστρέψει. Μέχρι να τον ξαναδιαγράψουν και να ξαναεπιστρέψει. Την έχει κάνει την διαδρομή αυτή πολλές φορές ο Νίκος. Τυφλοσούρτης πλέον για αυτόν!
    • Τώρα μάλιστα που συνταξιούχοι και ΑΜΕΑ αποκλείστηκαν απο το κοινωνικό μέρισμα, οι μπλέ συνδικαλιστές θα ...επαναστατήσουν. Μα τι λέμε. Εδώ τους κόψανε 45% απο μισθούς και συντάξεις το 2012 και αυτοί ακόμα πιστεύουν στον..κοινωνικό φιλελευθερισμό! (Ανακάλυψη Ελληνική αυτό). Να μας πείτε και ο Θανάσης (φανταστικό πρόσωπο,ΠΑΣΟΚος της δεκαετίας του 80 που διορίστηκε σε ΔΕΚΟ με αξιοκρατικές διαδικασίες) σε κάτι παρόμοιο πιστεύει. Στον νεοφιλελεύθερο σοσιαλισμό. Τι όχι; 
    • ΌΧΙ δεν είναι βαριά η ατμόσφαιρα από τα χημικά.  Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο άλλωστε, τα ξεβρακώματα πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής μπροστά στις κάμερες, ο εξευτελισμός της ανθρώπινης υπόστασης έχει μπει πλέον δυναμικά στην καθημερινότητα μας. Εντάξει, ΠΑΣΟΚός είναι ο Υπουργός, το είπαμε,φίλος και του Θανάση. Συνεργαζόμενος με την ΝΔ!
    • Μιας και είπαμε για συνεργαζόμενους με την δεξιά, ο συνάδελφος Λεβέντης  αποφάσισε και έστειλε στο στέκι,  την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΟΣΕ. Τώρα που περάσανε οι συνταξιούχοι από αυτό μάλιστα, οι νόθοι της ΠΟΣ κατήγγειλαν και τα παράλληλα καθήκοντα στον ΟΣΕ. "Σας καλούμε να αξιοποιήσετε το ανθρώπινο δυναμικό" αναφέρουν σε επιστολή τους, προσωπικό που είναι πλούσιο σε γνώσεις και εμπειρία. Μόνο που στον ΟΣΕ ο Γενικός Διευθυντής είναι συνταξιούχος εδώ και 15 μέρες. Τώρα πως προσλήφθηκε, μην μας ρωτάτε. Είχε βγει προκήρυξη της θέσης. 
    • Τι δεν την είδατε, την προκήρυξη, συνάδελφοι; Την είδαν οι άριστοι. Ακούς εκεί! Σιωπή Συριζαίοι, που για να κάνετε μια προαγωγή σε ΔΕΚΟ, συνεδριάζατε... 4 χρόνια! Προς γνώσιν και συμμόρφωση. Θα χρειαστεί στο μέλλον. Αλλά βέβαια έρχεται τεχνογνωσία.
    • Αναφερόμαστε στο ΠΑΣΟΚ που πλέον συγκεντρώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Το παλιό και ορθόδοξο. Ας μείνουν απέξω όμως,  όσοι είχαν σχέση με τον Νόμο 3891 για την δήθεν εξυγίανση των σιδηροδρόμων και όσοι κουνούσαν το δάχτυλο κάποτε στους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Όλοι οι καλοί χωράνε κατά τα λοιπά, η δημοκρατική παράταξη οφείλει και θα αναγεννηθεί. 
    • Σιδηρόδρομος. Μια τρύπα άνοιξε στην Κινέτα στον Προαστιακό. Αν περιφερειάρχης Αττικής, ήταν η Ρένα, θα ξέραμε ήδη ποιος φταίει. Μα η Δούρου! Θα έβγαζε και ο Αρκάς ένα σκίτσο! Τώρα που δεν είναι όμως, φταίνε αυτοί που χτίσανε την σιδηροδρομική γέφυρα δίπλα σε όμβρια ύδατα. Αυτές ήταν δουλειές. 
    • Συνεχίζουμε με τρένα. Κορόιδεψε ο Τσίπρας για το τρένο στην Πάτρα, λέει ο βουλευτής της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας. Σωστά. Την αλήθεια λέγανε αυτοί που  είχαν εγκαινιάσει το Καλλίδρομο 18 φορές τα τελευταία 20 χρόνια! Χρήστο Σπίρτζη θα λέτε και θα κλαίτε για τα έργα στον σιδηρόδρομο και τις καθυστερήσεις που ΗΔΗ παρατηρούνται σε αυτά. Το ETCS πάει για το 2021, η μονοδρόμηση στην Αθήνα είναι γεγονός, το Αίγιο ακόμα πέφτει μακρυά, τα ΚΤΕΛ πρέπει να έχουν δουλίτσα ΚΑΙ αυτά. Το ΣΚΑ όμως, γιατί τελευταία έχει συνεχώς ζητήματα; 
    • Στα των μηχανοδηγών, τα στοιχήματα έχουν αρχίσει και πέφτουν. Πότε θα απαντήσει ο γραφικός αν η ΣΥΠΕ είχε πάει στο ΣΕΠΕ, για τις υπερωρίες που δεν πληρώνονταν σωστά μετά την ιδιωτικοποίηση και το οικογενειακό επίδομα που προέβλεπε ...ο Νόμος. Η απόδοση του ΠΟΤΕ, από χτες  είναι φαβορί. Ίσως γιατί θα πρέπει να βγάλει και την απάντηση που έλαβαν τότε, οι γνωστοί φωστήρες- ηγέτες της.   Είχαν τεχνογνωσία στην ΣΥΠΕ,  στο να βάζουν παγίδες και τρικλοποδιές. Ας έχει το νου του ο γραφικός. Μπορεί και να έχουμε την απόφαση του ΣΕΠΕ πλέον ΚΑΙ εμείς. Αηδίασε πολύς κόσμος αυτήν την εβδομάδα και άρχισε να "μαρτυράει". 
    • Φανταζόμαστε στο ΣΕΠΕ θα είχαν πάει με δικό τους δικηγόρο. Όχι με αυτόν την ΠΟΣ.Τι , όχι; 
    • Οι μπουλντόζες για το Ελληνικό ζεσταίνονται και ο Υφυπουργός με το πτυχίο από το Columbia,  παραιτήθηκε. (Κάθε βδομάδα και μια παραίτηση, Κυριάκο δεν πάμε καλά, στο λέω). Στο ΣΚΑΙ αρχικά ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως επειδή είχε σπουδάσει, όλα ήταν καλά, ας μην το είχε τελικά το πτυχίο. Μετά από 1 μέρα τον παραίτησαν.Αξιοπιστία και σταθερότητα στην άποψη.  
    • Ο Μπαλουρδος κάνει πάρτι στους δρόμους. Μην ξεχνιόμαστε. Τα Εξάρχεια όμως είναι εκεί. Και θα είναι εκεί. Ήταν η εβδομάδα του Αλέξη. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Το χρωστάμε στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.  Δείτε το ντοκιμαντέρ παρακάτω για το τι έγινε εκείνο το βράδυ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου