Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση στον ΟΜΕΔ (ΠΟΣ - ΕΕΣΣΤΥ)

Χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση της πρώην ΕΕΣΣΤΥ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στον ΟΜΕΔ την περασμένη Παρασκευή. Το πόρισμα
(συμπεράσματα) γύρω από την προσφυγή της ΠΟΣ ενάντια στην ΕΕΣΣΤΥ αναμένεται να εκδοθεί στις 9 Γενάρη 2020. 

Μόνο που τότε ΔΕΝ θα υπάρχει ΕΕΣΣΤΥ καθώς οι εργαζόμενοι θα έχουν ενταχθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η εταιρεία θα έχει κλείσει.
Τα επιχειρησιακά Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προσήλθαν για πρώτη φορά σε διαπραγμάτευση για τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση,ζήτησαν χρόνο προκειμένου να υπάρξουν συζητήσεις (και με την ΠΟΣ) και να διαμορφωθεί κοινό πλαίσιο για τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση, ενώ τόνισαν ότι θα πρέπει το συλλογικό δίκαιο να ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πως η διετής επιχειρησιακή ΣΣΕ που βρίσκεται σε ισχύ σήμερα αποτελεί προιόν σκληρής διαπραγμάτευσης. 
Η παρέμβαση της ΠΟΣ που ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση έθεσε τυπικά εκτός συζήτησης τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού ΔΕΝ είναι αρμόδια κατά τον Νόμο να συζητήσουν όσο η ΕΕΣΣΤΥ υπάρχει ως εταιρεία. 
Με δήλωση τους όμως, τα 2 Σωματεία (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΠΕΠΕ) ανέφεραν ότι μετά την συγχώνευση, και απο την στιγμή που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απορρόφησης της ΕΕΣΣΤΥ απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόνη αρμόδια για την υπογραφή ΣΣΕ θα είναι η επιχειρησιακή συνδικαλιστική οργάνωση ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δικαίωμα παρέμβασης των λοιπών συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως ο Νόμος ορίζει. 
Άποψη των 2 Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας θα πρέπει να αποτελούν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων και όχι παρουσίας στον ΟΜΕΔ ή διαιτησίας. 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ το αδιέξοδο της στρατηγικής των νόθων της ΠΟΣ εγκλώβισε τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση.
Δεν είναι δυνατό, όταν η συγχώνευση των 2 εταιρειών έχει υπογραφεί και απο τις Γενικές τους Συνελεύσεις, να υποστηρίζει ακόμα η ΠΟΣ ότι η ΕΕΣΣΤΥ υπάρχει ως αυτόνομη εταιρεία και να περιμένει να κερδίσει κάτι όταν το πόρισμα της διαμεσολάβησης θα εκδοθεί σε χρόνο που η εταιρεία δεν θα υπάρχει!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου