Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κοινή ανακοίνωση απο Νέα Έλξη- Εκ κίνηση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 29/11/2019 υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάθεση της εκτέλεσης των  άγονων επιβατικών σιδηροδρομικών γραμμών, από την εταιρεία μας, με διάρκεια ισχύος τα 10+5 έτη . 

Εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , υπέγραψε ο καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης , Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσία εκπροσώπου του μετόχου κ. Maurizio Capotorto, ενώ για λογαριασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών,  κ. Κώστας Α. Καραμανλής .
Με την υπογραφή της συμφωνίας, η Κυβέρνηση σφραγίζει και υπογράφει την κυριαρχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια, δίνοντας της  προοπτική, ώθηση και έδαφος στην εταιρία αλλά και στους εργαζομένους της με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αναγνωρίζοντας έτσι την ηγετική θέση της εταιρίας στις μεταφορές.  

Η εταιρεία μας, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές τις χώρας , αναλαμβάνοντας  ταυτόχρονα την ευθύνη και την υποχρέωση της αναβάθμισης των σιδηροδρομικών υπηρεσιών προς την Ελληνική Κοινωνία, με ένα τεράστιο επενδυτικό πλάνο. Η εν λόγω επένδυση, προβλέπει την  αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, θα εισάγει  νέες τεχνολογίες, αλλάζοντας την σημερινή εικόνα του σιδηροδρόμου. Στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να είναι η κάλυψη των επιβατών με υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών υπηρεσίες. Σε αυτό το στόχο, οι εργαζόμενοι δηλώνουμε παρών και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 Πέραν του οφέλους για τον πολίτη και εν γένει για το Ελληνικό Κράτος λόγω της επένδυσης και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η  συμφωνία είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του ομίλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, πραγματοποιώντας  προσλήψεις νέου Προσωπικού σε αρκετούς κλάδους καθώς θα αυξηθούν οι ανάγκες. Ήδη,  ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τσαλίδης, έχει δεσμευτεί για προσλήψεις με ετήσιο ρυθμό και σε βάθος 4 ετών. 
Η συμφωνία που έρχεται μετά την ολοκλήρωση της Σ.Σ.Ε. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  που κυρώθηκε  με τις υπογραφές  των εκπροσώπων των δύο σωματείων της εταιρίας, που έβαζε κανόνες σηματοδοτώντας μια νέα αρχή, αποδεικνύει έμπρακτα  προς όλους μας, πως η συνεργασία των δυο σωματείων έθεσε νέες βάσεις για κοινή πορεία, για κοινό παρόν, και κυρίως για κοινό μέλλον. Το εργασιακό μέλλον μας είναι κοινό για όλους τους εργαζομένους, καθώς τα δεδομένα άλλαξαν μετά την είσοδο της τεχνικής βάσης στην οικογένεια ττς ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εργαζόμενους που τους καλωσορίζουμε και τους καλούμε να συμπορευθούμε όλοι μαζί στις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν δίνοντας μεγαλύτερη δυναμική στη νέα  συνδικαλιστική οργανωτική δομή των εργαζομένων, δημιουργώντας τις νέες συμμαχίες που επιτάσσουν οι συνθήκες όπως αυτές διαμορφώθηκαν.
 Σε συνέχεια λοιπόν έρχεται η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών καθώς και η Διοίκηση της εταιρείας, θωρακίζοντας το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων της, παρέχοντας σε όλο το προσωπικό την απαιτούμενη ασφάλεια και την σιγουριά για το μέλλον, όπως αυτό διαγράφετε μετά την επικύρωση της συμφωνίας. 

Δυστυχώς, η εξέλιξη αυτή βρήκε μουδιασμένους όλους όσους προσπαθούν να αντιπολιτευτούν το κυβερνητικό έργο προς τέρψη των κομματικών συντρόφων  τους. Για τους αντιπολιτευόμενους, η εν λόγω συμφωνία, ήταν ένα τεράστιο πλήγμα αφού με τις ανακοινώσεις τους, δείχνουν την πίστη τους μόνο στην παράταξη που υπηρετούν και αποδεικνύουν ότι τόσο καιρό έκαναν τα πάντα για να υλοποιήσουν  τα σχέδια των υπουργών τους,  χωρίς απαραίτητα να τους ενδιαφέρει η πορεία της εταιρίας μας. Σχέδια που είχαν  σκοπό το άνοιγμα της αγοράς εναντίον της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ προωθώντας άλλες  ιδιωτικές εταιρίες που προσπαθούν με κάθε τρόπο, να δώσουν σινιάλο στον εγχώριο σιδηροδρομικό χώρο. Ήταν τόση μάλιστα η αφοσίωση τους στην παράταξη και τα συμφέροντα της που αρνήθηκαν να συνυπογράψουν κοινό δελτίο τύπου των Σωματείων για την σημαντικότητα της συμφωνίας.

 Ακόμα και  συνδικαλιστικά στελέχη, με καίριες θέσεις στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αλλά και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε έναν οίστρο «μαχητικότητας» και «επαναστατικής γυμναστικής» από αυτούς που εδώ και καιρό έχουμε συνηθίσει,  μέσω των ανακοινώσεων τους, δείχνουν είτε με την φυσική τους παρουσία είτε με γνωστούς ή άγνωστους εντολείς, εμπάθεια στην εταιρία και τους υπαλλήλους της και συναινούν με τις δηλώσεις τους στην διατήρηση του μεσαίωνα στον Σιδηρόδρομο.

Συνάδελφοι,
Το μέλλον είναι μπροστά. Μπορούμε να αλλάξουμε όλοι μαζί σελίδα στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου