Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ποιον νομίζουν ότι κοροιδεύουν, εκτός απο τον εαυτό τους;


Πραγματικά είναι απορίας άξιο πως συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις μιλούν για "τεράστια" νίκη τους στην ΕΕΣΣΤΥ επειδή
οι υπερωρίες καταβλήθηκαν με βάση τις διατάξεις της εργατικής Νομοθεσίας.

Και αυτό ήταν απόλυτα λογικό να γίνει αφού απο τις 27 Νοεμβρίου με επίσημη επιστολή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προτείνει την ένταξη του προσωπικού στην επιχειρησιακή ΣΣΕ. 
Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στην καταγγελία του Σ.Σ. Λαρισαικός στο ΣΕΠΕ για την αναδρομικότητα του ζητήματος και θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση.

Κλείνοντας

Την ώρα που ο γραφικός της ΣΥΠΕ καταγγέλει τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επειδή δεν εφαρμόστηκε η ΣΣΕ για 10 μέρες αναδρομικά και μάλιστα τα καταγγέλει ως εργοδοτικά για αυτές τις 1Ο μέρες , στην ΕΕΣΣΤΥ που η ΣΣΕ έχει λήξει απο τον Οκτώβρη χωρίς να υπάρχει κάτι θετικό για τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα για τον ίδιο είναι απόλυτα πετυχημένα και σημειώνουν τεράστιες νίκες(!!!). 
Ενώ αυτοί που υπέγραψαν διετή ΣΣΕ με αυξήσεις είναι...εργοδοτικοί! 

Ο γραφικός νομίζει ότι απευθύνεται σε χαζούς, τουλάχιστο. 
Όπως άλλωστε έκανε όταν έλεγε ότι η ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είχε αυξήσεις.

Τέλος και όσο αφορά τις αγωγές που ΘΑ καταθέσει η ΣΥΠΕ για τις υπερωρίες, ακόμα τις περιμένουμε. Θα περιμέναμε ότι τουλάχιστο ο ίδιος θα είχε προχωρήσει το θέμα. Εκτός αν περιορίζεται σε δεκάρικους λόγους.
Απο τον Σεπτέμβρη του 2017 μέχρι σήμερα δεν έχει δικαστεί καμία υπόθεση, εκτός αν μάζευαν τα στοιχεία για να τα βλέπουν ο γραφικός και ο ... γραφικός στον πρωινό καφέ. 
Φυσικά η συνδικαλιστική προσέγγιση της ΣΥΠΕ ενάντια στα "εργοδοτικά Σωματεία" της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποδείχτηκε τόσο ισχυρή, ώστε να μην καταφέρει η παράταξη αυτή να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο στις τελευταίες εκλογές της ΠΕΠΕ. 

Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των εργαζομένων στην τεχνική βάση.
Οι μηχανοδηγοί σας καταλάβανε έγκαιρα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου