Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ηλεκτροδηγοί ΣΤΑΣΥ ¨ Η τελευταία εβδομάδα να γίνει μάθημα σε όλους"

Επιστολή του ΣΗΕΚ , Σωματείο που εκπροσωπεί και ηλεκτροδηγούς, προς το επιχειρησιακό Σωματείο της ΣΤΑΣΥ (ΣΕΛΜΑ), την ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τους εργαζόμενους στην ΣΤΑΣΥ.
Συνάδελφοι, 

Τις προηγούμενες μέρες έως και σήμερα, με αφορμή τις αποφάσεις της ομάδας Διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ. στις 13/12/19 για μετακίνηση υπαλλήλων προς τα εκδοτήρια εισιτηρίων και τη Στάση εργασίας που πραγματοποίησε το Σωματείο σας («ΣΕΛΜΑ») στις 17/12/19, βιώνουμε μία επίθεση που σε καμία περίπτωση δεν αναλογεί στο σύνολο των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες. 
Δηλαδή, όλο αυτό το κυνηγητό που εξαπολύθηκε, όχι μόνο αδικεί τους συναδέλφους αλλά πλήττει την αξιοπρέπεια όλων των «ΣΤΑΣΥτών», προκαλώντας ανήκεστο βλάβη στην αξιοπιστία και στην προσφορά τους στο κοινό. Θεωρείτε ότι με τις ενέργειές σας, εσείς και οι συνοδοιπόροι σας, βοηθάτε αυτούς που εκπροσωπείτε;; Προφανώς όχι. Όσο άκομψο, βίαιο, λανθασμένο κι αν είναι το εγχείρημα, ουδείς εκτός επιχείρησης πρόκειται να καταλάβει και να κατανοήσει πως η βλάβη που υπέστησαν οι συνάδελφοι είναι ανάλογη της ζημίας που προκλήθηκε στην Αττική. Το ίδιο έργο λοιπόν βλέπουμε ξανά, όταν πριν από τρία περίπου χρόνια, εμποδίζατε την εκπαίδευση στο Α.Σ.Σ.Κ., αντί να ζητάτε περισσότερη κατάρτιση και οργάνωση στη στελέχωση. Είστε οι ίδιοι που «δώσατε κανονική άδεια στον Κ.Ε.Ο.Λ.» για να αδειάσουν τα εκδοτήρια, ώστε να στελεχωθούν οι σταθμοί και αμέσως, την ίδια στιγμή, «καταγγέλλατε» τη μεθόδευση δείχνοντας τις ατέλειωτες ουρές που σχηματίζονταν έξω από αυτά ή τα αυτόματα μηχανήματα διάθεσης προϊόντων κομίστρου. Είδαμε πόσο αυτό γύρισε εναντίον, διότι το «σύστημα δεν ξεχνά» γι’ αυτό και γίνεται μνεία στις τότε δηλώσεις σας...! Σε μία πόλη και σε μια χώρα, όπου οι «κρεατομηχανές» καραδοκούν σε κάθε σπιθαμή γης, επιμένετε να βγαίνετε σε δημόσιο λόγο στα ΜΜΕ, γεγονός που όχι μόνο δεν φέρνει θετικό αποτελέσματα αλλά προκαλεί το αντίθετο! Και φυσικά, πουθενά δεν είδαμε ή δεν ακούσαμε από εσάς ή από Προέδρους άλλων Σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ. να διαψεύδετε το ότι ανήκετε στο χώρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως σκοπίμως σας εντάσσουν κάποια Μέσα. Προφανώς, αυτό σας εξυπηρετεί στη συγκεκριμένη συγκυρία, αφού ουδείς από εσάς ανήκει σε αυτόν τον πολιτικό φορέα. Άρα, η σιωπή σας προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τα οποία οφείλετε να πάρετε θέση προς αποκατάσταση της αλήθειας! Είναι όμως μια καλή δικαιολογία από τα «γεράκια» για να στρέψουν την κοινή γνώμη, δείχνοντας το πόσο κακό κάνουν οι κακομαθημένοι δημόσιοι υπάλληλοι που συντηρεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση και η μόνη λύση είναι η είσοδος των ιδιωτών με τον πιο επίσημο τρόπο, τη δε πρόσκληση προς αυτούς, σας τη χρεώνουν εμμέσως...! 
Είναι πάγια αρχή σας ο διχαστικός λόγος και η εμμονή σας στο κυνήγι μαγισσών, αυτό το δείχνετε σε κάθε δύσκολη στιγμή που συνήθως οι ίδιοι μας βάζετε. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τη στάση σας στις καταρτίσεις των Σ.Σ.Ε. από το 2012 έως το 2019;; Τη δίψα σας για να ξεχωρίσετε συνδικαλιστικά με όποιο τίμημα; Τη σπίλωση συναδέλφων για να πετύχετε τα σχέδιά σας; 
Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω, δε μπορούμε παρά να συνειδητοποιήσουμε ότι η οιαδήποτε συμπαράταξη με εσάς, σημαίνει όχι μόνο νομιμοποίηση των πράξεών σας αλλά και συνενοχή. 
Είναι πολλά αυτά που μπορούν να αναφερθούν. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στην παρούσα, δε σημαίνει πως έχει λησμονηθεί, το αντίθετο μάλιστα. Και εννοείται, θα προσπαθήσουμε, όσο περνάει από το χέρι μας για να πετύχουμε την υπογραφή μιας Σ.Σ.Ε. αντάξιας της προσφοράς των συναδέλφων στην επιχείρηση . παρόλο που αυτό να εγχείρημα πλέον φαντάζει καμένο... 
Επειδή είναι άδικο να απολογούμαστε για τα σφάλματα άλλων 
Επειδή η τακτική που ακολουθείτε είναι καταστροφική 
Επειδή δεν έχουμε το περιθώριο για περαιτέρω σιωπή 
Τα πολλά λόγια κουράζουν, όπως μας κούρασαν και οι συνεχείς συνδικαλιστικές αστοχίες υμών, η μόνιμη ασυνέπεια των λόγων και των πράξεών σας, καθώς και η συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα δημόσια διαπόμπευση . σας συνιστούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην περιέλθουμε, περαιτέρω, σε επικίνδυνες ατραπούς. 
Κλείνοντας, σας καθιστούμε σαφές ότι ο Σωματείο μας δεν είναι σε θέση να ενστερνιστεί την τακτική σας. Εύχεται δε, ό,τι συνέβη την τελευταία εβδομάδα να γίνει μάθημα σε όλους. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου