Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Αποκαλυπτικός για τους μισθούς ο κ. Σταικούρας, Υπουργός Οικονομικών


Μετά την κατάργηση  της επεκτασιμότητας των κλαδικών ΣΣΕ, η Κυβέρνηση φαίνεται πως ετοιμάζει και "νέο δώρο" στους εργαζόμενους.Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό και για το πώς θα
αυξάνεται το επόμενο διάστημα ανέφερε ότι έχουμε πει πως θα υπάρχει «διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης, ξεκινώντας όμως από ένα κατώτατο μισθό που δεν έχει αυξηθεί τόσο όσο αυξήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση».


Αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 11%  που προηγήθηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ και «ουσιαστικά ενσωμάτωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα έπρεπε να γίνει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας με βάση τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Είπε ότι το θέμα «θα αξιολογηθεί ανάλογα με τα δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να ενισχυθεί η παραγωγικότητα της οικονομίας και αν πετύχουμε αυτούς τους ρυθμούς μεγέθυνσης που θεωρούμε ότι θα πετύχουμε είναι κάτι που θα το συζητήσουμε».

Δικό μας σχόλιο
Κατά τα λοιπά το 11% πέρυσι ήταν "ψίχουλα".

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου