Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ξεχείλισαν... από σκουπίδια οι σταθμοί του ΟΣΕ στον Βόλο

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του εργολάβου καθαριότητας το τελευταίο δεκαήμερο

Βουνό από αποτσίγαρα, σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι επιβάτες και έχουν πλέον ξεχειλίσει στα καλάθια απορριμμάτων και χώρους υγιεινής
που τείνουν να μετατραπούν σε «υγειονομική βόμβα» προκαλεί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Βόλου και Λάρισας η επίσχεση εργασίας, στην οποία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι του ιδιώτη που έχει αναλάβει την καθαριότητα των χώρων.


Η κινητοποίηση των εργαζομένων ξεκίνησε πριν από δέκα μέρες και συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες διεκδικούν μισθούς πέντε μηνών, τους οποίους δεν έχουν πληρωθεί. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, το «τίμημα» όμως για τον σιδηρόδρομο είναι μεγάλο. Η εικόνα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Βόλου και της γειτονικής Λάρισας είναι αποκαρδιωτική καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος να «πνιγούν» από τα σκουπίδια αν δεν βρεθεί λύση.

Οι εικόνες που εξασφάλισε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από διάφορα σημεία των δύο σιδηροδρομικών σταθμών είναι πράγματι θλιβερές, ενώ δεν είναι λίγοι οι επιβάτες οι οποίοι έσπευσαν στις τοπικές διευθύνσεις για να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επειδή η κατάσταση είναι απελπιστική πολλές φορές τις τελευταίες μέρες οι ίδιοι οι σιδηροδρομικοί έσπευσαν να μαζέψουν σκουπίδια και να καθαρίσουν καλαθάκια, το πρόβλημα ωστόσο δεν αντιμετωπίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, αν σκεφτεί κανείς ότι εξαιτίας της έλλειψης καθαριότητας τις τελευταίες μέρες έχουν ουσιαστικά «σφραγιστεί» και οι WC για το κοινό.

Να σημειωθεί πως η καθαριότητα των σιδηροδρομικών σταθμών έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο δεν είχαν καταγγελθεί παλαιότερα σοβαρά προβλήματα.

www.taxydromos.gr Βασ. Κυρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου