Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

110 χρόνια του τρένου του Πηλίου

Ο Μουντζούρης, το τραινάκι του Πηλίου, γιορτάζει τα 110 χρόνια του. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι φίλοι του τραίνου συμμετέχουν στον εορτασμό διοργανώνοντας ειδικές εκδηλώσεις.
Στο διάστημα 5–11 Αυγούστου οργανώνεται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας επταήμερο διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης από τον τοπικό σύλλογο. Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο τραίνο, με θέμα
«10 χρόνια ταξίδια-ιστορίες του Μουντζούρη στο Πήλιο» και αφηγήσεις παραμυθιών και βιωματικών ιστοριών για το τραίνο στους σταθμούς Άνω Λεχωνίων, Γατζέας και Μηλεών.
Στο σύνολο του επταήμερου φεστιβάλ προβλέπονται:
-Αφηγήσεις
Για παιδικό, μικτό και ενήλικο κοινό από έμπειρους και νέους αφηγητές, αλλά και ιστορίες και «Συναξάρια σαν παραμύθια», δηλαδή ιστορίες από τους βίους των Αγίων, από ιερωμένους.
-Εργαστήρια
Τέσσερα εισαγωγικά-βιωματικά εργαστήρια 4ωρης διάρκειας
(7/8 Nina Naesheim, 9/8 Δημ. Προύσαλης, 10/8 Σάσα Βούλγαρη, 11/8 Ελένη Αχιλλέως)
-Θερινό Σχολείο Παραμυθιών
 Με εισηγήσεις των Άννας Αγγελοπούλου, Αίγλης Μπρούσκου και Εμμανουέλας Κατρινάκη
-Τιμητικές Εκδηλώσεις
- Εκθέσεις
Κεραμικής, Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Πάνινης κούκλας, Βιβλίων  Παραμυθιού

Χώροι  Αφηγήσεων:
-Μουσείο Ελιάς και Λαδιού  Είσοδος  Σιδ. Σταθμού Άνω Γατζέας
-Αυλή Ι.Ν Αγίου Γεωργίου
-Επιλεγμένοι χώροι Camping  ΣΥΚΙΑ
-Παραδοσιακός Ξενώνας Ανωβολιός
-Αυλή Οικίας Γαλανάκη
-Βρύση καλντεριμιού Παλιού Σχολαρχείου
-Αυλή Παλιού Σχολαρχείου

Αφιέρωμα: (1903-2013): 110 χρόνια ταξίδια-ιστορίες του Μουντζούρη στο Πήλιο
Η Τετάρτη 7/8 είναι αφιερωμένη στο τραίνο, με δύο ξεχωριστά δρομολόγια:
  1. Πρωινό-τακτικό δρομολόγιο με δύο 15λεπτες αφηγήσεις στις στάσεις Άνω Γατζέας και Μηλεών και θέμα «Παραμύθια ακούστηκαν στων γραμμών  την άκρη...».
  2. Απογευματινό-Έκτακτο Εορταστικό Δρομολόγιο με πέντε στάσεις και παράλληλες-αντίστοιχες  αφηγήσεις  10λεπτων παραμυθιών αλλά και βιωματικών ιστοριών στους σταθμούς (Λεχώνια-Άνω Γατζέα-Αργυρέι-κα, Ογλάς, Μηλιές). Με συμμετοχή του βραβευμένου  τοπικού λαογράφου Κώστα Λιάπη και θέμα: «Πέντε σταθμοί και τρία ρεβύθια και δυο βαγόνια παραμύθια!»

Συμμετέχοντας στα δρώμενα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθιερώνει ειδική τιμή για ενήλικες και παιδιά (15 € για ενήλικες μετ’ επανόδου και 8 € για παιδιά) για τα δύο τραίνα που θα κυκλοφορήσουν εκείνη τη μέρα– ένα με αναχώρηση το πρωί στις 10 κι ένα το απόγευμα με αναχώρηση στις 17.30 από Άνω Λεχώνια.

Πληροφορίες – κρατήσεις:
Γραφείο Ταξιδίων και Τουρισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
(Δημητριάδος 186 και Μαυροκορδάτου, Βόλος, τηλ./φαξ 24210-39723, e-mail grafeio.volou@trainose.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου