Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Βελτίωση του ελέγχου εισιτηρίων εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών μετά τον θάνατο του 19χρονου

Μιλώντας στο Mega ο αρμόδιος υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η καινούρια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ήδη πριν από έναν μήνα εξέταζε το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος ελέγχου των εισιτηρίων και συγκεκριμένα πώς μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση των ελεγκτών.
 «Η λογική είναι να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση, μαθήματα συμπεριφοράς, χωρίς να σημαίνει ότι είναι

λάθος μέχρι σήμερα», εξήγησε ο υφυπουργός, ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό σχολίασε ότι «η καταρχήν εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο οδηγός και ο ελεγκτής έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και τίποτε παραπάνω. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη για το περιστατικό».
 
«Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή ανάμεσα στην υπερβολική αυστηρότητα και την χαλαρότητα στον έλεγχο των εισιτηρίων. Και οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται και οι ελεγκτές πρέπει να σέβονται την προσωπικότητα του καθενός. Δεν δικάζουμε κανέναν», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
 
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι ελεγκτές παίρνουν ποσοστό επί του προστίμου, και πάντα στο πλαίσιο που επιβάλει το ενιαίο μισθολόγιο, τονίζοντας ότι από ένα ποσοστό και πάνω δεν υπάρχει επιπλέον αμοιβή.
Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, Νίκος Ξυδάκης, ανέφερε ότι οδηγοί του δρομολογίου στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος δέχθηκαν επιθέσεις από το επιβατικό κοινό με αποτέλεσμα ο ΗΛΠΑΠ να διακόψει προσωρινά το δρομολόγιο.
 
«Κανάλια και σάιτ έχουν πέσει σε δυο ανθρώπους που δεν ξέρουμε αν είναι φταίχτες, ένας σίγουρα δεν είναι (σ.σ ο οδηγός). Αν κηρυχθούν αθώοι ποιος θα τους δικαιώσει;», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Παρόλα αυτά ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΗΛΠΑΠ υποστήριξε ότι ο άνεργος δεν μπορεί να πληρώνει εισιτήριο, καθώς οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες. «Εύχομαι να μην ξεχαστεί το περιστατικό να γίνει παράδειγμα για να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερο» σημείωσε.
 
Την άποψη για δωρεάν κάρτα μετακίνησης στους ανέργους εξέφρασε και οΔημήτρης Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου