Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ποιο αυστηρά τα κριτήρια για την πρόσληψη - εκπαίδευση αξιολόγηση των μηχανοδηγών σε Τρίτες χώρες


Στην ανακοίνωση νέων αυστηρών ποινών άλλα και  κριτηρίων πρόσληψης και εργασίας που αφορούν τους μηχανοδηγούς τρένων προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση της Αργεντινής. 
Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας έκανε τις ανακοινώσεις μετά από

συγκλονιστικά βίντεο από κάμερες ασφαλείας των συρμών που δείχνουν τους οδηγούς να
κοιμούνται, να μιλούν στο κινητό, ακόμα και να διαβάζουν εν ώρα εργασίας! 
Σύμφωνα με τον Φλορένσιο Ραντάτζο, στο εξής οι μηχανοδηγοί θα υπόκεινται σε τεστ αντοχής για να εξασφαλιστεί ότι δεν κοιμούνται στο τιμόνι. 
Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να παρακολουθήσουν επιπλέον 100 ώρες εκπαίδευσης και στην συνέχεια θα περάσουν από εξετάσεις αξιολόγησης. 
Οι Αρχές της Αργεντινής έδωσαν στη δημοσιότητα τα βίντεο από τους ανεύθυνους μηχανοδηγούς, έπειτα από έρευνες που έγιναν για την σιδηροδρομική τραγωδία τον Ιούνιο έξω από το Μπουένος Άιρες, όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένων .

Σε παρόμοιο δυστύχημα, στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή,  τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν χάσει τη ζωή τους 50 επιβάτες και είχαν τραυματιστεί άλλοι 600.
Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο για την πρόσληψη , εκπαίδευση και πιστοποίηση μηχανοδηγών άλλαξε με τον Νόμο 3911 το Μάρτιο του 2011 , όταν είχαμε και πλήρη εναρμόνιση με την Κοινοτική Οδηγία .
Και η συζήτηση για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο της Ε.Ε. , αφορά ιδιαίτερα κ την διαδικασία εκπαίδευσης κ πιστοποίησης των μηχανοδηγών ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου