Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Σοβαρό συμβάν με το 601

Σοβαρό συμβάν είχαμε σήμερα το πρωί με την αμαξοστοιχία 601 και χάρη στην εμπειρία και την άμεση αντίδραση του προσωπικού δεν είχαμε δυστύχημα .
Συγκεκριμένα στο σταθμό των Αλαλκομενών που δεν λειτουργεί και δεν υπάρχει στάθμευση της αμαξοστοιχίας βρέθηκε μέσα στην γραμμή επιβατικό ΙΧ ! 
Η αμαξοστοιχία το παρέσυρε και το ΙΧ τυλίχτηκε στις φλόγες , ενώ
η 1η μηχανή μετά απο μερικά μέτρα εκτροχιάστηκε .
Η ψύχραιμη αντίδραση του προσωπικού της αμαξοστοιχίας (μηχανοδηγοί - συνοδοί)  που με τους πυροσβεστήρες δεν άφησαν  την φωτιά να επεκταθεί και στα άλλα βαγόνια ή στην δεξαμενή πετρελαίου της Δ/Η απεσόβησαν τα χειρότερα.

Την φωτιά έσβησε ολοσχερώς η Πυροσβεστική , που έσπευσε επιτόπου.

Στο ΙΧ δεν υπήρχαν επιβάτες , ενώ η γραμμή παραμένει κλειστή μέχρι τώρα και υπάρχει μονή γραμμή κυκλοφορίας μεταξύ Λιβαδειάς - Τιθορέας .

Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά και πολύ περίεργο  το πως βρέθηκε το ΙΧ μέσα στην γραμμή .(δίπλα υπάρχει επαρχιακός δρόμος και προφανώς κάποιος οδηγός έχασε τον έλεγχο , μπήκε μέσα στην γραμμή και το εγκατάλειψε ).

Και πάλι συγχαρητήρια στο προσωπικό της αμαξοστοιχίας για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος .

3 σχόλια:

  1. ευγε στους συναδελφους.μεροκαματα του τρομου εχουν καταντησει τα περισσοτερα δρομολογια,παμε για δουλεια και δεν ξερουμε αμα θα γυρισουμε ζωντανοι στα σπιτια μας και στις οικογενειες μας..και να προστεσω και κατι ακομα,αμα δουλευε η φωτοσημανση,ενδεχομενως το αμαξι να ειχε δημιουργησει βραχυκυκλωμα,στο κυκλωμα γραμμης,με συνεπεια να υπαρχει κοκκινη ενδειξη στους μηχανοδηγους στο κομματι πριν της αλαλκομεναις.λεμε τωρα αν.υποθετικα παντα,γιατι οπως ολοι βλεπουμε η απαξιωση δεν εχει σταματημο.και παλι μπραβο σε ολο το προσωπικο του τρενου,μηχανοδηγους και προισταμενο-συνοδους,για την αμεση και εγκαιρη αντιδραση τους,με σκοπο την αποφυγη τραγικων συνεπειων για ολους μεσα στην αμαξοστοιχια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μπράβο στο προσωπικό του τρένου που για άλλη μια φορά λαχτάρησαν αλλά και δοθήκαν για να περισώσουν το τροχαίο υλικό. Σας λέμε μπράβο εμείς οι συνάδελφοι διότι από τους ΧΟΧΤΡΟΠΕΤΣΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ μην το περιμένετε.
    Όταν οι χοντρόπετσοι μασκαράδες δεν μπορούν να αντιληφθούν απλά βασικά πράγματα που θα πρέπει να εκτιμούνται και να αμείβονται , αντ αυτού μας αντιμετωπίζουν ίσα με τους ποιο αργόσχολους εργαζόμενους. Συνεπώς μην περιμένετε να σας πουν ένα μπράβο για την στοιχειώδη ηθική ικανοποίηση .
    Παρ΄όλα αυτά τους λέμε πως θα συνεχίσουμε να αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ελπίζουμε πως λίαν συντόμως θα τους ξεφορτωθούμε και πως θα είναι για εμάς μια κακή ανάμνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ να ευχηθώ κουράγιο στον συνάδελφο μηχανοδηγό, που σε 3 ημέρες του έτυχε, το συμβάν του Μενιδίου και τό συμβάν των Αλαλκομενών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή