Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΌΧΙ του Αρείου Πάγου στην παράνομη 6ημερη εργασία

Το σημερινό Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ για την απόφαση του Αρείου Πάγου .
Κατά την άποψη μας υπάρχει σαφές θέμα για την 6η ημέρα εργασίας που δουλεύουμε στην έλξη και θα πρέπει να αποζημιώνεται με προσαύξηση , σύμφωνα με όσα διαβάζουμε!Στο θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα , ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ , το έχει καταθέσει σε Δικηγόρο που συνεργάζεται το τελευταίο διάστημα , σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό εργασίας (κ την καταγγελία που έχει γίνει απο τον συνάδελφο στο Σ.ΕΠ.Ε ).
Φρένο στην καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας από μερίδα εργοδοτών βάζει απόφαση του Αρείου Πάγου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομη την 6ήμερη εργασία σε επιχείρηση που εφαρμόζει πενθήμερο επιβάλλοντας στον εργοδότη την καταβολή  αποζημίωσης στον εργαζόμενο στο ύψος της αμοιβής που θα έδινε σε κάποιον άλλον μισθωτό, εφόσον τον απασχολούσε το Σάββατο. 
Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε 3 εμποροϋπαλλήλους στις Σέρρες στους οποίους ο εργοδότης τους απαιτούσε τη συνεχή απασχόλησή τους επί 6ήμερο με το πρόσχημα ότι αυτό περιλαμβάνεται στη σύμβαση εργασίας.
Ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι η αναγραφή των ημερών δεν έχει την έννοια ότι συμφωνήθηκε 6ήμερη εργασία, αλλά ότι εντός 5νθημέρου θα μπορούσε να περιλαμβάνεται και η εργασία του Σαββάτου κατά την οποία λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.
Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι με κάθε μέσο και τρόπο θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και αναμένει την απόφαση του ΣτΕ επί της αιτήσεώς της για την ακύρωση των διατάξεων της εργασιοκτόνας 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου του 2012.

1 σχόλιο:

  1. Σύμφωνα με την εργατική Νομοθεσία , δικαιούμαστε αποζημίωση για την 6η μέρα εργασίας μέσα στην εβδομάδα .
    Αποζημίωση 50% επιπλέον .
    Αυτά θα τα βγάζαμε όλα με τον προγραμματισμό εργασίας και την καταγγελία στο ΣΕΠΕ .

    Όλοι όσοι μας κοροιδεύανε , μας ληδορήσανε , οι γραφικοί που μιλάγανε για 2 , 3 , 13 κυκλώματα , νομίζοντας ότι είμαστε στο 1985 , για άλλη μια φορά βγαίνουν εκτός θέματος , μετεξεταστέοι .

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ , στον Θέμη τον Συριόπουλο που ανακάλυψε την διάταξη αυτή της εργατικής Νομοθεσίας .

    Τα υπόλοιπα εν καιρώ . Άλλωστε 9 Σεπτέμβρη , η Εξέλιξη έχει ραντεβού με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΣΕΠΕ.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή