Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το ΤΑΠΕΛ παιχνιδάκι της πλειοψηφίας .......

Απίστευτη καταγγελία απο τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας ....
Το ΤΑΠΕΛ προβλέπει μεταξύ άλλων και την παροχή Νομικής Κάλυψης σε μέλη του Σωματείου για να ασκήσουν αγωγές όταν αναγκάζονται σε παρανομίες απο την Υπηρεσία (παραβίαση Εργατικής Νομοθεσίας για παράδειγμα ).
Σαν μέλος του Σωματείου κατέθεσα λοιπόν σήμερα αίτημα με βάση το ξεκάθαρο άρθρο του καταστατικού του ΤΑΠΕΛ , για παροχή Νομικής Κάλυψης προκειμένου να ασκήσω αγωγή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Δ/ντη ΔΙΚΑΜ )  για παραβίαση διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας σε σχέση με την καθημερινή εργασία του μηχανοδηγού . Για όλα αυτά που ζούμε καθημερινά και αγανακτούμε  .
Και τι συνέβη ;;; H πλειοψηφία ΑΠΈΡΡΙΨΕ το αίτημα.(7-4) .Κατά του αιτήματος μου ψήφισαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ , επικαλούμενες
φτηνότατες δικαιολογίες . 

Απο τον Πρόεδρο που θέλει να δει τον οδικό χάρτη της αγωγής και το που θα οδηγήσει μέχρι τον Γραμματέα που θέλει πρώτα να γίνει η αγωγή και διαβάζοντας την να κρίνει αν θα ψηφίσει την παροχή Νομικής στήριξης.

Εδώ ο Γραμματέας επικαλέστηκε το γράμμα του Καταστατικού , όταν φυσικά μερικούς μήνες πρίν σε άλλους μηχανοδηγούς (ακόμα και σήμερα) , δινόταν το ελεύθερο να προχωρήσουν σε αγωγές.

Φυσικά , σκοπός ήταν να μην ενοχληθεί ο Διευθυντής ΔΙΚΑΜ και να συνεχίσει να επιβάλει με τσαμπουκά το δικό του στους μηχανοδηγούς .

Είναι ο  Δ/ντης που αγαπάνε οι συνδικαλιστές καριέρας  να  στολίζουν στις συνελεύσεις αλλά που όταν έρθει η ώρα του κινδύνου για τον Διευθυντή    βάζουν μπρος τα στήθια τους και του παρέχουν κάλυψη .

Γιατί όπως ειπώθηκε πολύ σωστά απο άλλο μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας , έχουμε περάσει απο την Συνδιοίκηση , στην Διοίκηση ......

Δυστυχώς όμως και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και Νομικής Υποστήριξης έγινε παιχνιδάκι στα χέρια θλιβερών πλειοψηφιών .

Εννοείται ότι θα προχωρήσω μόνος σε όποιες ενέργειες κρίνω σκόπιμες απο εδώ και πέρα , ενώ δεν πρόκειται -για ευνόητους και συνάμα πλέον ξεκάθαρους  λόγους -να γνωστοποιήσω το περιεχόμενο τους σε Πρόεδρο και Γραμματέα .

Οι μηχανοδηγοί - που άλλωστε θίγονται και πρώτοι απο τις ενέργειες της ΔΙΚΑΜ - θα ενημερώνονται άμεσα .

Υπέρ του απόλυτα τεκμηριωμένου αιτήματος μου , ψήφισαν Συνεργασία, ΑΣΚΕ και Δύναμη Έλξης.



Γενιδούνιας Κώστας


1 σχόλιο:

  1. και μετα μας λενε οτι δεν υπαρχει δολος και αλισβερηση.πως να μην υπαρχει με ολα αυτα που βλεπουμε και ακουμε.μα καλα,για τοσο ζωα μας περνανε?αντε να τελειωνει και η ιστορια με το ηλεκτρονικο φυλο,να μην τους εχει κανεις αναγκη μετα,σαν τις καλαμιες στον καμπο μονοι τους θα ειναι.μειοψηφια,μειοψηφια μαγκες,το μπαχαλο θα σταματησει παντως,και αμα δεν αντεχουν οι μπαχαλακιδες,βουρ για τα σπιτια τους,μιας και εχουμε και περισεια προσωπικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή