Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Αποφάσεις ΔΣ ΠΕΠΕ

Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της ΠΕΠΕ και πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις .


  • Για το θέμα της ALE 

πλειοψηφικά (7-2) αποφασίστηκε με πρόταση του Προέδρου  να ...μεγαλώσει η αποστολή του Σωματείου μας στην Κροατία , παρότι στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε αποφασιστεί για λόγους οικονομίας να είναι μικρότερη.
Στην Κροατία λοιπόν  θα μεταβούν οι Καπιτάνος , Συρόπουλος , Λειβαδιώτης και ο μεταφραστής Νίκος Μπάλλας .
Την πρόταση του Προέδρου Τουρλή ,  ψήφισαν ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ και Συνεργασία.


Η πρόταση της μειοψηφίας ( Εξέλιξη - Δύναμη Έλξης ) αφορούσε μειωμένη αποστολή για λόγους οικονομίας και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το καταστατικό θα έπρεπε να εκπροσωπήσει το Σωματείο ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου , εφόσον ο Πρόεδρος κωλύεται . 



Η ΑΣΚΕ απείχε απο την ψηφοφορία , αφού διαφωνεί με τον θεσμό της ALE.



Ομόφωνα αποφασίστηκαν 



Να σταλεί εξώδικο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα 10 επιπλέον Ευρώ της διανυκτέρευσης και για το 30% της επιπλέον προσαύξησης για την 6η ημέρα εργασίας . ( Πρόταση απο Εξέλιξη).



Να σταλεί εξώδικο που θα ξεκαθαρίζει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στις αρμόδιες Αρχές ότι την επόμενη φορά που θα συλληφθεί μηχανοδηγός μετά απο ατύχημα (αυτοκτονία κτλπ ) και θα αντιμετωπίζεται σαν κοινός εγκληματίας θα πραγματοποιούνται άμεσα 3ωρες στάσεις εργασίας . 

Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που μηχανοδηγός τεθεί εκτός υπηρεσίας χωρίς να απολογηθεί για αυτά που του χρεώνουν .( με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στην Λάρισα ). - Πρόταση απο  Εξέλιξη 


Θα γίνει ...γράμμα για να προχωρήσουν οι εσωτερικές μετατάξεις .



Θα γίνει ...γράμμα για την μόνιμη επαναλειτουργία της γραμμής στην Καλαμάτα και την Πελλοπόνησο με αφορμή την κίνηση των κατοίκων που ζητούν την επαναλειτουργία της.



Θα γίνει ....γράμμα για να σταματήσει το φαινόμενο να επιτηρούν οι μηχανοδηγοί του ΜΑΙ την γραμμή ηλεκτροκίνησης στο Οινόη - Χαλκίδα (Εγκύκλιος που προβλέπει ότι το  2536 πραγματοποιεί τον έλεγχο αυτό κάνοντας δρομολόγια με πορεία εν όψει μετά το πέρας της κυκλοφορίας  ).



Θα γίνει αγωγή για τους 5 μήνες που δεν πληρωθήκαμε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό , προκειμένου να κερδίσουμε δικαστικώς τα χρήματα .



Θα επιχειρηθεί να γίνει αγωγή στα δικαστήρια του Πειραιά για την εξαίρεση απο το ενιαίο μισθολόγιο , αλλά και για το 25+25 %.



Πλειοψηφικά (8-2 ) αποφασίστηκε να γίνει επιστολή - καταγγελία ενάντια σε οτιδήποτε συρρικνώνει την λειτουργία της Εταιρείας και με αφορμή την πρόσφατη περικοπή δρομολογίων .

Την πρόταση ψηφίσαν ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - Συνεργασία - ΑΣΚΕ 


Η πρόταση της μειοψηφίας ( Εξέλιξη - Δύναμη Έλξης ) αφορούσε την κατάθεση αγωγής ενάντια στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για παράβαση καθήκοντος για την απαξίωση της Εταιρείας που  συντελείται με την κατάργηση δρομολογίων λόγω της έλλειψης μηχανοδηγών . Απαξίωση που απομειώνει την αξία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενόψει ιδιωτικοποίησης .....Κάποτε πρέπει να απολογηθούν αυτοί που έδιωξαν κακήν κακώς συναδέλφους και σήμερα δεν υπάρχει κόσμος να κάνει τα τρένα. Προτάθηκε να βγει Δελτίο Τύπου που θα εξηγεί στο επιβατικό κοινό τα ακριβή αίτια της κατάργησης των δρομολογίων .



Η ΠΕΠΕ θα δώσει δυναμικό παρών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την πολιτική της Κυβέρνησης που διοργανώνει η ΓΣΕΕ  την επόμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη ...

Θα έχουμε μάλιστα και δικό μας πανό ενώ η ΓΣΕΕ δρομολογεί τρένο το προσεχές Σαββάτο. 

Επιπλέον , ο συνάδελφος Βελλής ζήτησε να ξαναγίνει προσπάθεια για την καταβολή διανυκτέρευσης στους μηχανοδηγούς που μετακινούνται απο την Πάτρα και την Τρίπολη και την Δράμα . Ενώ τόνισε ότι οι δικαστικές διεκδικήσεις δεν αρκούν , αφού χρειάζονται παράλληλα και κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ ΕΕΣΣΤΥ . Ζήτησε να γίνονται 24 ωρες απεργίες σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς αλλά και τους εργαζόμενους που θίγονται απο αυτήν την πολιτική .

Ο συνάδελφος Γκαντιτζικίδης τόνισε ότι απο την πρώτη στιγμή η Δύναμη Έλξης ήταν αυτή που πρότεινε να εργάζονται οι μηχανοδηγοί σε 8ωρα - 5νθημερο . Δυστυχώς είπε αυτή η πρόταση δεν υιοθετήθηκε απο την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ .

Τέλος θα υλοποιηθεί το αίτημα του συναδέλφου μηχανοδηγού για άσκηση μήνυσης ενάντια στην εφημερίδα Ελευθερία , για τα όσα ανυπόστατα είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή το πρόσφατο συμβάν .








5 σχόλια:

  1. Ο Πρόεδρος τηε ΠΕΠΕ στο σημερινό του παραλήρημα είπε μεταξύ άλλων ότι θέλω να κάνω ταξιδάκια κ για αυτό επικαλούμαι το καταστατικό για το θέμα της ALE .

    Όπως του απάντησα , η Εξέλιξη στο προηγούμενο ΔΣ δεν ψήφισε την πρόταση για αποστολή νέων συνδικαλιστών στην Ουγγαρία στο καμπ της ALE , γιατί πολύ απλά σέβεται τα χρήματα των μηχανοδηγών σε τόσο δύσκολες περιόδους .

    Ούτε ταξίδια μου έχουν λείψει , ούτε την καψούρα έχω .

    Καλό θα ήταν κιόλας να αφήσει το υφάκι του Αυτοκράτορα που τον διακατείχε σήμερα , όταν φώναζε πως εμείς θα πάμε στην ALE όταν γίνουμε πρώτη δύναμη .
    Δεν βρίσκεται στο Κοινοβούλιο , δεν είναι Πρωθυπουργός , είναι συνδικαλιστής και καλά θα κάνει να σκέφτεται το μπάτζετ του Σωματείου σαν πρώτη δύναμη .
    Είμαστε η μοναδική χώρα με τόσο πολυπληθή αποστολή .

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιος βρισκεται κατω οταν κουνιεται πεταει λασπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. POIOS EINAI O KATO, KAI POIES H LASPES -DEN AKOUSES OTI TO MAGAZI KLEINI KAI H MAGKIES TELOS -TELOS KAIO O SYNDIKALISMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος φοβάται σπίτι του .
    Ο σιδηρόδρομος δεν κλείνει , προμήθεια θέλουν να πάρουν απο την πώληση , οι ηλίθιοι πρόθυμοι που στηρίζουν Διοικήσεις κ Κυβερνήσεις μνημονιακές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι λασπες ειναι οι ισχυρισμοι για ταξιδακια του αντιπροεδρου..η συγκυβερνηση οποτε την συμφερει θυμαται το καταστατικο(βλεπε Ταπελ που κι εκει το χρησιμοποιει οπως γουσταρει) κι οποτε δεν την συμφερει κανει τα στραβα ματια με μια δοση κιτρινισμου(βλεπε ale)

    ΑπάντησηΔιαγραφή