Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ο μηχανοδηγός δεν είναι εγκληματίας ....

Για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος μας , βρέθηκε στα κρατητήρια έπειτα απο δυστύχημα με πεζό στην Θεσσαλονίκη (Τχ3 ) . 
Όπως όλοι γνωρίζουν οι μηχανοδηγοί κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν τα δυστυχήματα αυτά , αλλά δυστυχώς , ούτε τα τρένα στρίβουν για να αποφύγουν τους πεζούς , ούτε σταματούν ακαριαία για να γλυτώσουν οι απρόσεκτοι συμπολίτες μας .(Ενώ έχουμε και πολλές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας πάνω στις ράγες ).
Στο εξωτερικό , οι σιδηροδρομικές εταιρίες και η Πολιτεία
που γνωρίζουν καλά αυτές τις παραμέτρους φροντίζουν για την προστασία του εργαζόμενου - μηχανοδηγού που στην ουσία είναι και το θύμα της υπόθεσης και όχι ο θύτης .

Δυστυχώς όμως και για ακόμα μια φορά ένας μηχανοδηγός κρατήθηκε για πολλές ώρες στα κρατητήρια αφού  ο δικηγόρος υπεράσπισης του  άργησε να εμφανιστεί και ο συνάδελφος αντιμετωπίστηκε σαν κοινός εγκληματίας  .

Το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει  την Πολιτεία αλλά και το Σωματείο μας που θα πρέπει να αποτανθεί στις δικαστικές αρχές για να υπάρξει πλέον σωστή αντιμετώπιση σε αυτά τα περιστατικά.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο που αφέθηκε πριν λίγο ελεύθερος , καλή υπομονή  και δύναμη τις επόμενες μέρες , καθώς όλοι ξέρουμε το βάρος στην ψυχολογία του μηχανοδηγού , που επιφέρει πάντα ένα δυστύχημα . 


2 σχόλια:

  1. Σαν μη σιδηροδρομικός σκέφτομαι με τι ψυχολογία θα ξαναμηχανοδηγήσει αυτός ο άνθρωπος.

    Δική μου γνώμη είναι οτι, πέρα από την αποζημίωση που θα έπρεπε να λαμβάνει από το κράτος (ο θανών δεν μπορεί να καταβάλει αποζημίωση) ο εκάστοτε μηχανοδηγός που βρίσκεται σε τέτοια θέση, θα πρέπει να εξετάζεται από ψυχίατρο - ψυχολόγο και αν κριθεί ανίκανος να ξαναεργαστεί να συνταξιοδοτείται πλήρως, άσχετα με τα χρόνια υπηρεσίας του.

    Δεν θα πέσει έξω η "ανάπτυξη" του κράτους εαν αποζημιώσουμε έναν άνθρωπο που ενδεχομένως να έχει τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς να φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα για ονομα του θεου,ποσο σκεψη θελει για να καταλαβει καποιος οτι το τρενο ουτε στριβει,αλλα ουτε και σταματαει αμεσως?δεν πεφτουμε εμεις πανω σε εναν πεζο που διασχιζει κακως μια παρανομη διελευση μεσα απο τις γραμμες του τρενου,χωρις πρωτα,εστω και στοιχιωδως να κοιταξει αμα περναει κανα τρενο!!στο εξωτερικο γιατι ισχυουν αλλοι νομοι?επιτελους ας τους αφυπνισει καποιος για το τι συμβαινει στην πραγματικοτητα.αμα θελαμε να σκοτωσουμε κοσμο,θα περναμε ενα οπλο και θα σκοτωναμε οποιο θελαμε,δεν θα πηγαιναμε σρην δουλεια μας για να το κανουμε αυτο,και μετα να ειμαστε δαχτυλοδειχτουμενοι.ημαρτον δηλαδη.1.5 μετρο γης περνανε,ας προσεξουν αμα περναει και κανα τρενο,που πρεπει να περναει ορθως απο κεινο το σημειο,και οχι καποιος πεζος χωρις καμια προειδοποιηση.κριμας για την οικογενεια του παθωντος,αλλα και κριμας για τον μηχανοδηγο και την οικογενεια του που μπαινει σε αυτην την φοβερη διαδικασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή