Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Πάτρα: Στα χέρια του Προέδρου του ΟΣΕ η μελέτη για την επέκταση του Προαστιακού προς νότο

Μετά την υλοποίηση του έργου η απόσταση από τον Αγ. Ανδρέα έως την Κάτω Αχαΐα θα καλύπτεται σε 30 λεπτά
Στα χέρια του προέδρου του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, παραδόθηκε  από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, η μελέτη για την επέκταση του Προαστιακού προς νότο, δηλαδή από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, που
εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων για λογαριασμό του ΟΣΕ.
Στην συνάντηση, που έγινε στην Αθήνα στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ συμμετείχαν εκτός από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΣΕ κ. Παναγιώτης  Θεοφανόπουλος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, μηχανικοί του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ από πλευράς Δήμου, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Λοτσάρης και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Δημήτρης Σαρδελιάνος. Στην συνάντηση παρέστη και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
Η μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την δημιουργία 11 σύγχρονων στάσεων με αποβάθρες, στέγαστρα, και φωτισμό στις θέσεις: Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγίου Ανδρέα, ΔΕΥΑΠ, Ανθείας, Ιτιές, Παραλία, Τσαούση, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.
Ο Δήμος είχε δεσμευτεί να συντάξει την μελέτη παράλληλα με αυτή που συνέταξε ο ΟΣΕ για την συντήρηση της γραμμής και τον εκσυγχρονισμό των αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Οι προδιαγραφές των μελετών είναι τέτοιες ώστε μετά την υλοποίηση του έργου θα είναι δυνατόν να εκτελούνται δρομολόγια του προαστιακού από τον Αγ. Ανδρέα έως την Κάτω Αχαΐα σε 30 λεπτά.
Εναπόκειται πλέον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για όλη την περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου