Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Για ένα κωλοεισητήριο ......

Η Έλενα Ακρίτα γράφει και εμείς αναδημοσιεύουμε > 
Να συγχαρούμε θερμά όλους εσάς που λέτε “ο 18χρονος ας πλήρωνε εισητήριο”. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που παίρνετε και δίνετε πάντα απόδειξη. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν παρκάρετε ποτέ παράνομα. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που
δεν ρίξατε ποτέ σκουπίδι έξω από κάδο.

Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν μπορείτε να καταλάβετε τον τρόμο ενός παιδιού που δεν έχει ένα ευρώ στην τσέπη. 

Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που αποκαλείτε του άνεργους τζαμπατζήδες. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που πιστεύετε πως από τα οχήματα πηδάνε “τα παιδιά των άλλων”… 

Γιατί αυτές είναι οι ζωές των άλλων… Κι αυτοί είναι θάνατοι των άλλων… Για ένα κωλοεισητήριο… Ντροπή! »

Εμείς πιστεύουμε και το λέμε ξεκάθαρα ότι επιβάτες και εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν .

Αυτές που προσπαθούν να τους χωρίσουν είναι οι μνημονιακές πολιτικές και όσοι καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό για να τις επιβάλουν .


Οι πραγματικοί φταίχτες δεν είναι σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι αλλά  αυτοί που οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες στη φτώχεια και στην ανεργία , αυτοί που δεν κατανοούν ότι η μεταφορά είναι κοινωνικό αγαθό και όχι είδος για επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου