Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την ΕΕΣΣΤΥ ζητάει ο Γ. Αναγνωστόπουλος

Με χτεσινή του επιστολή προς την ΠΟΣ , ο συνάδελφος Γιώργος Αναγνωστόπουλος διαβιβάζει το τεχνικό υπόμνημα που δημοσίευσε το στέκι της έλξης (κλικ εδώ ) και σύμφωνα με το οποίο είναι παράτυπη και παράνομη η απόσχιση και πώληση της ΕΕΣΣΤΥ και ζητά να κινήσει η Ομοσπονδία μας τις ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές του Κράτους για να διασφαλιστούν η εύρυθμη λειτουργία  του σιδηροδρόμου αλλά και να προστατευτούν οι σιδηροδρομικοί . 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον συνάδελφο Αναγνωστόπουλο γιατί ενώ κατέχει Διευθυντική θέση (και θα μπορούσε κάλλιστα να σιωπά )δίνει τον μεγάλο αγώνα για αυτό που αγαπά . Τον σιδηρόδρομο.
Ολόκληρη η επιστολή >



 Σας επισυνάπτουμε δυο αναφορές για την κατάσταση της Γ.Δ.Σ.Τ.Υ. του ΟΣΕ που αποσχίσθηκε την 1408/2013 και προσχώρησε στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.

              Σας καλούμε αφού εξετάστε τα αναγραφόμενα με τους Νομικούς Συμβούλους σας, να προβείτε, σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους ώστε αφενός να διασφαλισθεί η διατήρηση του επιπέδου ασφαλείας του Σιδηροδρόμου, και αφετέρου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από πιθανή απόδοση νομικών ευθυνών σε περίπτωση κάποιου ενδεχόμενου συμβάντος, ή κάποιας κακόβουλης καταγγελίας.
            Πρέπει να αναδείξετε σε κάθε κατεύθυνση ότι η Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. δεν έχει το δικαίωμα να προσφέρει Υπηρεσίες Φορέα Συντήρησης ( Υ.Φ.Σ.) για το σύνολο του στόλου και να εξασφαλίζει την ασφάλεια κυκλοφορίας από την πλευρά αυτή.
            Τονίζουμε ότι τα συγκροτήματα του ΟΣΕ έχασαν το δικαίωμα πιστοποίησης της καλής κατάστασης τροχαίου υλικού όταν μεταφέρθηκαν σε μια εταιρεία που δεν έχει καμία δομή και διαδικασίες διοίκησης, προμηθειών, ελέγχου ποιότητος, και καμία σιδηροδρομική ή άλλου τύπου πιστοποίηση, (ούτε καν ένα ISO ποιότητος), που κατ’ ελάχιστον διαθέτει ένας φορέας συντήρησης ή ένα συνεργείο αυτοκινήτων.  
            

5 σχόλια:

  1. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον συνάδελφο Αναγνωστόπουλο......Αλλά θα τον φάει το μαύρο το σκοτάδι και αυτόν..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τουλαχιστον αυτος ειναι συναδελφος-διευθυντης με .ρχιδια,και οχι .ρχιδια συναδελφος-διευθυντης.καλα κανει μιλαει,ειναι γνωστης των πραγματων,και δειχνει οτι αγαπαει τον σιδηροδρομο.μπραβο του και παλι μπραβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ <> ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να είχε κάκαλα, και να έπαιρνε παρόμοια θέση και κάποιος από την Ομοσπονδία, )εξαφανισμένη εδώ και καιρό), να τρέχουν σοβαρά θέματα πώλησης μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
    Πάλι μόνοι μας όλοι οι ανήσυχοι με την κατάσταση συνάδελφοι θα τραβήξουμε το κουπί, και θα έρχονται μετά να καπελώνουν ή να απειλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Σωματείων, στηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ σαν τον εν λόγω Διευθυντή, ρίχνουν τη χώρα στον καιάδα. Αλήθεια ποιός τον διόρισε και πόσο επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο;"
    Φυσικά αστειέύομαι αλλά κάτι σαν το παραπάνω Θα μπορούσε να είναι σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε ή του Μανώλη Καψή. Δυστυχώς αυτή την αντίληψη έχουν οι "εκλεγμένοι" κομματικοί μεγαλοσυνδικαλιστές μας και οι υποτακτικοί τους. Ελπίζουν ότι έτσι θα διασωθούν στις επικείμενες απολύσεις. Πλανώνται πλάνην οικράν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή