Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση Π. Κλειδόπουλου μετά απο συνάντηση με την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ

Την Πέμπτη 29 / 08 / 2013 παραβρέθηκα στο κάλεσμα των μηχανικών της εταιρείας από τον  πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ κύριο Αγιάσογλου.
Θεωρώ χρέος μου να σας μεταφέρω τα ερωτηματικά και τις ανησυχίες μου, που αφορούν στη διασφάλιση του επαγγελματικού μας βίου το οποίο μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες κατέστη μετέωρο και έρμαιο στην τύχη και στην καλή θέληση του κάθε μεγαλοκαρχαρία..

Τα ερωτηματικά και οι ανησυχίες μου έμειναν αναπάντητα  μετά και από αυτήν την ενημέρωση. Το λέω αυτό γιατί εξετάζοντας μια σειρά από γεγονότα τα οποία διαδραματιστήκαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκφράστηκαν και υλοποιήθηκαν άμεσα, αναλυτικότερα:

Στα τέλη Ιουλίου σε πρωινή εκπομπή ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδης σχολιάζοντας την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρθηκε και στον επισκευαστικό κλάδο, την ΕΕΣΣΤΥ και συγκεκριμένα είπε ότι οι δυο εταιρείες πρέπει να πουληθούν μαζί. 
Εντός ολίγων ημερών, στις 14/8/2013 υπογράφεται η ΚΥΑ ( μετασχηματισμός της εταιρείας) στην οποία εντάσσεται όλο το προσωπικό του ΟΣΕ που υπηρετεί στις υπηρεσίες που αποτελούν την  σημερινή ΕΕΣΣΤΥ, και ανέρχονται στον αριθμό  610, όπου εκεί αναγράφεται ότι  η εργασιακή σχέση παραμένει ως έχει μέχρι σήμερα.. 

Την επόμενη εργάσιμη (16/8/2013) ανακοινώνεται η ένταξη της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ  και την μεθεπόμενη  (παρεμβαίνει σαββατοκύριακο) 19/8/2013 βγαίνει δελτίο τύπου  με  ανοιχτή πρόσκληση   ενδιαφέροντος για την 100% πώληση της εταιρείας με καταλυτική ημερομηνία κατάθεση προσφορών την 30/9/2013. Καμία λέξη δεν αναφέρεται για το προσωπικό το οποίο εργάζεται, δεν απορρέει από πουθενά  διασφάλιση για το εργασιακό μας μέλλον, καμία δέσμευση για τον υποψήφιο αγοραστή. Πως θα μπορούσε άλλωστε μιας και μιλάμε για ξεπούλημα.

Σε ερώτηση μου προς τον κύριο πρόεδρο, για την επαγγελματική μας διασφάλιση, η απάντηση ήταν: <σας καλύπτει η ελληνική νομοθεσία, γιατί ανησυχείτε>. 

Ανησυχούμε κύριε πρόεδρε γιατί οι διαδικασίες για το ξεπούλημα υλοποιήθηκαν σε χρόνο dt (σύντομο) και μια πιστοποίηση - ένα  έγγραφο το οποίο θα μας εξασφάλιζε σε κάποιο βαθμό επαγγελματικά    πλανάτε από γραφείο σε γραφείο μήνες τώρα   και όλο υπογράφεται και  όλο τώρα έρχεται , και συνέχεια εισπράττουμε δικαιολογίες αναβολής. 

Ανησυχούμε γιατί τίποτε μέχρι σήμερα σε ότι αφορά παροχή στον εργαζόμενο δεν εφαρμόζεται, το επίδομα ανθυγιεινό και επικίνδυνο  κλάπηκε  για τους πρώτους 6 μήνες  του 2013 σε όσους χορηγήθηκε, για κάποιους συνεχίζεται να μην δίνεται ενώ δουλεύουν κάτω από τις ίδιές συνθήκες, ( η νομοθεσία προβλέπει ότι οι συνθήκες καθορίζουν το επίδομα και όχι ο κλάδος). Του εναντίον κρατήσεις με αναδρομικότητα υλοποιούνται άμεσα.

 Το επίδομα θέσης έχει καταντήσει να πάρει θέση στην ιστορία.  Άμα και όταν δοθεί θα έχει αναδρομικότητα; διότι όλοι οι συνάδελφοι συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντα τους με το παραπάνω δεν σταμάτησαν σε κανέναν μετασχηματισμό σε καμία μείωση μισθού σε καμία αλλαγή.   Όλοι εμείς συνεχίσαμε να αποδεχόμαστε όλες τις υπηρεσιακές ευθύνες χωρίς καμία κατοχύρωση από την υπηρεσία.

Για όσους θα ισχυριστούν οτιδήποτε αντίθετο από αυτά που γράφω θα τους παρακαλούσα τα λεγόμενα τους να απορρέουν από γραπτές αποδείξεις. Οτιδήποτε ειπωθεί με σκοπό και στόχο τον καθ ησυχασμό των εργαζομένων και δεν τεκμηριώνεται, χαρακτηρίζει αυτόν που τα λέει επικίνδυνο δοσίλογο και προδότη, παρακαλώ διακόψτε κάθε σχέση μαζί του, μόνο να σας βλάψει μπορεί.
   Και για όσους  δεν ανησυχούν ας απευθυνθούν σε εργαζόμενους όπως της πρώην εμπορικής τράπεζας, και να μάθουν σε τι καθεστώς υπάγονται σήμερα, για παράδειγμα εργαζόμενοι κλήθηκαν να καλύψουν υπηρεσιακές θέσεις σε άλλη πόλη και να συνεχίσουν την σταδιοδρομία τους εκεί με τον ήδη μειωμένο μισθό που έλαβαν απορροφώμενη από την Alpha Bank, η μη αποδοχή τέτοιων προτάσεων σημαίνει και παραίτηση.

Ας μας πει κάποιος που βρίσκεται η τεχνική βάση της Ολυμπιακής ;

Και άλλα πολλά παραδείγματα μπορούν να αναγραφούν και να επισφραγίσουν τις ανησυχίες μας.

Συνάδελφοι 
εμείς που υπηρετούμε στην τεχνική βάση στην πλειοψηφία  μας και σε ποσοστιαίο επίπεδο 90% με χρόνο υπηρεσίας που   υπερβαίνει τα 27 έτη και οι υπόλοιποι έχουν από 10 έτη και πάνω, θεωρώ ότι  δεν είμαστε απλοί εργαζόμενοι όπως σε οποιοδήποτε άλλο χώρο .

Έχουμε καταθέσει τα δημιουργικότερα χρόνια της ζωής μας σε αυτό που λέγεται σιδηρόδρομος ,παραμείναμε εδώ, δεν ενδώσαμε στις δήθεν δελεαστικές μετατάξεις γιατί η σχέση  με την εργασία μας δεν είναι απλά μια σχέση εργοδότη - εργαζόμενου. 

Μην επιτρέψετε σε κανέναν να μας κλέψει την ζωή μας. Δεν ζητάμε ούτε κανένα ρουσφέτι ούτε καμία χάρη, την έγγραφη δέσμευση τους για την επαγγελματική μας κατωχύρωση απαιτούμε , το αυτονόητο δηλαδή. 


Γιατί αυτό μας συμβαίνει, μας κλέβουν την ίδια τη ζωή, ανησυχήστε και αντισταθείτε.
                                                                                                                                 
                                                                                                                                            

Παναγιώτης Παρ. Κλειδόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου