Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Πρόβλημα με το επικίνδυνο για τους 14 νέους συναδέλφους στην κίνηση

Είχαμε και παλαιότερα αναφερθεί στο θέμα που υπήρχε με την ένταξη στον κλάδο της κίνησης των 14 συναδέλφων που ήλθαν από τον Προαστιακό πριν 2 χρόνια , δούλευαν κανονικά μαζί μας στα τρένα απο τον Ιούνιο του 2011 αλλά η ειδικότητα τους δεν άλλαζε κ στα χαρτιά φαινόντουσαν σαν υπάλληλοι γραφείου.
Δυστυχώς απο ότι μάθαμε και σήμερα , οι συνάδελφοι δεν πληρώθηκαν το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα - παρότι εργάζονται πάνω στα τρένα - αφού
η ειδικότητα τους , παραμένει αυτή του υπαλλήλου με αποτέλεσμα το σύστημα να μην τους καταβάλει το επίδομα  !


Επειδή ασχοληθήκαμε με το θέμα , διαπιστώσαμε ότι και η ένταξη τους στον κλάδο της κίνησης έχει γίνει με λάθος τρόπο ( το αποτέλεσμα το είδαν σήμερα ) αφού αφενός έχει γίνει σε λάθος ημερομηνία (01.01.2013 αντί για τον Ιούνιο του 2011 ) αφετέρου η τοποθέτηση δεν αναφέρει τον βαθμό που  κατέχουν και που θα έπρεπε να κατέχουν απο το τότε χρονικό διάστημα (και για λόγους επετηρίδας αργότερα ).

Ανάλογο θέμα υπήρχε και με τους μηχανοδηγούς που εντάχθηκαν απο τον Προαστιακό το 2007 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ μέχρι το ...2013 εμφανίζονταν σαν βοηθοί στα χαρτιά .
Το θέμα λύθηκε πρόσφατα , με την ένταξη τους στο βαθμό του μηχανοδηγού , αναδρομικά απο το 2007.

Ελπίζουμε οι Υπηρεσίες να δώσουν την σωστή λύση αυτή την φορά και να σταματήσουν τον εμπαιγμό απέναντι στους συναδέλφους μας .

Εμείς απο την πλευρά μας θα περιμένουμε τις εξελίξεις γύρω απο το θέμα και θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε προκύψει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου