Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Σχετικά με την απόφαση του 25% - Τι θα συμβεί με τους υπολοίπους μηχανοδηγούς

Όπως πληροφορηθήκαμε μετά την απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει αναγκαστική την εκτέλεση της, οι συνάδελφοι που προσέφυγαν (μετά απο ομόφωνη απόφαση και έξοδα του Σωματείου) κατά της παράνομης μείωσης θα πληρωθούν (μπορεί και να έχουν πληρωθεί ήδη) τα χρήματα αναδρομικά απο 01.01.2013.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι το 
ότι παρότι το Προεδρείο του Σωματείου συναντήθηκε με τον δικηγόρο κ, Παπαδημητρίου (Γενιδούνιας - Τουρλής- Συρόπουλος)εγείρονται ερωτήματα απο παρατάξεις για το τι θα γίνει με τους υπολοίπους μηχανοδηγούς.

Ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε στο Προεδρείο του Σωματείου ότι θα πρέπει να γίνουν αγωγές απο ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς για το θέμα. Συμφωνήθηκε μάλιστα αυτές να γίνουν με την μορφή εργολαβικού.

Για το θέμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ασκήσει έφεση και η δικάσιμος πάει για το 2016 (και βλέπουμε). Ωστόσο επειδή η απόφαση έχει αναγκαστικό χαρακτήρα (αντίθετα  απο ότι  το επικίνδυνο) θα πληρωθεί σε όσους προσέφυγαν.

Απο κει και πέρα ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι είναι σχεδόν απίθανο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναγκαστεί να εφαρμόσει δια της Νομικής Οδού την πληρωμή του 25% στους υπολοίπους  πριν εκδικαστεί η υπόθεση.
Ενέργειες θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή (εξώδικο κτλπ) αλλά πολύ δύσκολα θα υπάρξει λύση.

Φυσικά υπάρχει και η συνδικαλιστική διεκδίκηση (κινητοποιήσεις κτλπ). Και είναι απόφαση του Σωματείου να πιέσει την πολιτική ηγεσία.

Επειδή μας ρωτάνε με ποια κριτήρια έγινε απο το Σωματείο η επιλογή των όσων προσέφυγαν.
Αυτή έγινε σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο και με την λογική ότι θα προσφύγουν -αρχικά και πιλοτικά- αυτοί που έχουν τις μεγαλύτερες μειώσεις για να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης. 

Θυμίζουμε ότι κομβικό ρόλο στην θετική απόφαση έπαιξε ΚΑΙ προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ για εργαζόμενους σε άλλη εταιρεία.

Τέλος, επειδή έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία για την άποψη του κ.Παπαδημητρίου για την προσαύξηση του 30% της 6ης μέρας.

Ο κ. Παπαδημητρίου επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το θέμα, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μια ποιο ξεκάθαρη εικόνα για το διάστημα μέχρι 31.12.2012 και άλλη εικόνα-ποιο θολή- μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου την προηγούμενη εβδομάδα του κοινοποίησε την απόφαση του ΣΕΠΕ μετά την καταγγελία που είχε κάνει για το θέμα (και που δεν είχε λάβει ποτέ ο κ. Παπαδημητρίου,ενώ το θέμα το έμαθε απο την νέα Διοίκηση της ΠΕΠΕ).
Περιμένουμε την απάντηση του για το θέμα λοιπόν και κακώς έχει αναπαραχθεί μια παραφιλολογία (μπαρουφολογία θα λέγαμε) και το τι ισχύει.
Μάλιστα αν κρίνουμε απο το ποιοι ήταν στην συνάντηση (μόνο 3 ήταν παρόντες) ΔΕΝ μπορούμε να καταλάβουμε πως ξεκίνησε η παραφιλολογία.

Κλείνοντας, θα πούμε ότι ενημερωθήκαμε πως η νέα Διοίκηση της ΠΕΠΕ ,θα πληρώσει  (Έχει ήδη ξεκινήσει να εξοφλεί) την οφειλή που εκκρεμούσε απο υποθέσεις που ανέλαβε το Δικηγορικό γραφείο απο το Μάη του 2014 και μέχρι τον Μάη του 2015 (μεταταχθέντες και διάφορα άλλα).


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. H μπαρουφολογία έχει ξεκινήσει απο την ΑΣΚΕ.Μόνο που κανείς δεν ήταν απο την ΑΣΚΕ εκεί,αφού δεν έχει εκπρόσωπο στο ΔΣ.Άρα ένας απο τους 3 μίλησε με τον γραφικό εκπρόσωπο της και αυτός άρχισε να αναπαράγει μπαρούφες (όπως πάντα).
    Τώρα ποιος μίλησε,μην το ψάχνετε και πολύ.Το συγκοινωνούν δοχείο είναι ΔΑΚΕ=ΑΣΚΕ και ιστορίες.΄Ετσι γίνεται εδώ και 6 μήνες.Ο μόνος λόγος ύπαρξης της νέας ΑΣΚΕ είναι να κάνει το βρώμικο παιχνίδι της ΔΑΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή