Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Μνημόνιο 3: Οι αλλαγές στις συντάξεις – Νέο ασφαλιστικό από Οκτώβριο


Αύριο Τετάρτη ψηφίζεται στη Βουλή το πρώτο πακέτο των μέτρων για το «μπλόκο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τις αυξήσεις των εισφορών ασθενείας των συνταξιούχων (στο 6% τόσο στην κυρία όσο και στην επικουρική σύνταξη), ενώ έως τον ερχόμενο Οκτώβριο η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει οριστικοποιήσει τις αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό.


Τις παρεμβάσεις αυτές επιβάλλει, με βάση συγκεκριμένο πλέον χρονοδιάγραμμα, η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους - δανειστές.

Με βάση τη συμφωνία:

• «Παγώνει» κάθε αλλαγή στις συλλογικές συμβάσεις και στον κατώτατο μισθό και επανέρχεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το θέμα των ομαδικών απολύσεων (κατάργηση υπουργικού βέτο, αλλαγή των επιτρεπόμενων ανά μήνα ορίων) και των σχέσεων συνδικαλιστών - εργοδοτών.

• Τίθενται σε άμεση εφαρμογή τα αντικίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης (μείωση κατά 16% του ποσού της σύνταξης για κάθε ένα χρόνο νωρίτερης εξόδου σε σχέση με τα σημερινά όρια που είναι κάτω των 62 ετών), έτσι ώστε κανείς να μην «βγαίνει» στη σύνταξη πριν από τα 62 (χωρίς μείωση μόνο αν υπάρχουν 40 χρόνια ασφάλισης) και τα 67 έως το 2022.

• Δρομολογούνται αυξήσεις εισφορών για τους συνταξιούχους, τους αγρότες καθώς και ενοποιήσεις επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ αλλά και η ψήφιση νέου Ασφαλιστικού τον Οκτώβριο με ενοποίηση και των ταμείων κύριας ασφάλισης, καταργήσεις κοινωνικών πόρων, χορήγηση προνοιακής - εγγυημένης από το κράτος σύνταξης των 360 ευρώ στα 67, τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ κ.α.

Η κυβέρνηση θα πρέπει έως τότε να βρει, ακόμη, δημοσιονομικά «ισοδύναμα» πολλών... δισ. ευρώ για να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος (αν αυτή δεν εφαρμοστεί) καθώς και για το κόστος που θα έχει η υλοποίηση της απόφασηςτου ΣτΕ για την κατάργηση περικοπών στις συντάξεις και των δώρων (800 ευρώ) στους συνταξιούχους.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου