Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Εξώδικο της ΠΕΠΕ για τους πεζούς στην γραμμή της Ειδομένης

Αν η πολιτεία δεν δειξει ενδιαφέρον για την άμεση επίλυση του θέματος η ΠΕΠΕ θα εξετασει και άλλες μορφές αντίδρασης, ακόμη και την διακοπή των δρομολογίων. Διαβάζουμε το εξωδικο που στάλθηκε κ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη διαδρομή Ειδομένης-Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται συχνά η παρουσία πεζών επάνω στις
σιδηροδρομικές γραμμές.
         Αυτό το γεγονός, παρά την αυξημένη προσοχή που επιδεικνύουμε, εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων τα οποία αφορούν ασφαλώς τόσο την ασφάλεια των ίδιων των πεζών, όσο και το προσωπικό των αμαξοστοιχιών. Με την παρούσα θέλουμε να
εκφράσουμε για το γεγονός αυτό την έντονη ανησυχία όλων των μηχανοδηγών, μελών του Σωματείου μας.
         Κατόπιν των παραπάνω, σας καλούμε να ευαισθητοποιηθείτε ιδιαίτερα, με σκοπό να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα κατά μήκος της παραπάνω διαδρομής,  τα οποία απειλούνται από την παρουσία πεζών επάνω στις γραμμές.
           Περαιτέρω, απεκδυόμαστε της ευθύνης για όποιο ατύχημα προκύψει στην ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, στο προσωπικό τους, στους επιβάτες, σε πεζούς και στο τροχαίο υλικό.
        
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε εκείνους προς τους οποίους απευθύνεται.
Αθήνα, 9 Ιουλίου 2015
Για την Π.Ε.Π.Ε.
   Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
         Κων/νος Γενιδούνιας                                               Βασίλειος Τουρλής               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου