Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Στάση εργασίας την Δευτέρα απο την ΠΕΠΕ με αίτημα τις προσλήψεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 30η Ιουλίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 3ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Δευτέρα 03/08/2015 από ώρα
11.00 π.μ. έως ώρα 14.00 μ.μ. του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο, με εξαίρεση του προσωπικού που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των αρτηριακών τρένων και  γραμμών (Δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα).
Η απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση είναι απότοκος της πλήρους αδιαφορίας που επιδεικνύετε για τα τεράστια ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και της κατάργησης βασικών και προσοδοφόρων δρομολόγιων, ζητήματα, τα οποία έχουν σοβαρό αντίκτυπο τόσον στο επιβατικό κοινό όσον και την οικονομική ευρωστία της εταιρείας. 

Για τους λόγους αυτούς επαναφέρουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο τα πάγια αιτήματά μας και ζητάμε:
  • Άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού του κλάδου των μηχανοδηγών για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αφού το υπάρχον προσωπικό εργάζεται υπερωριακά και με υπερένταση των δυνάμεών του, προκειμένου να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια.
  • Άμεση επιστροφή των μεταταχθέντων μηχανοδηγών.
  • Άμεση προκήρυξη εθελοντικών εσωτερικών μετατάξεων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους όμορους επαγγελματικούς κλάδους (π.χ. ΣΤΑΣΥ).
  • Επαναφορά καταργηθέντων δρομολογίων και ιδιαίτερα εκείνων που εξυπηρετούν κοινωνικές ομάδες εργασίας (Φθιώτιδα, Βοιωτία κ.λ.π.)

Ταυτόχρονα ζητάμε άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, προκειμένου να του εκθέσουμε και εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα οποία χρήζουν άμεσης και δραστικής λύσης. Παλεύουμε για έναν ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο, ανοικτό για όλους τους πολίτες, το ύψιστο συμφέρον των οποίων υπηρετούμε.

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015
      Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας 

Γενιδούνιας Κώστας                                          Τουρλής Βασίλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου