Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η απαξίωση του ελληνικού σιδηρόδρομου συνεχίζεται...

Εξαιρετικά κακή η εικόνα της αμαξοστοιχίας Λάρισας-Βόλου
Η ηλεκτροκίνηση δεν έχει έρθει στο προσκήνιο για τη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας-Βόλου, και παρά τις άτυπες δεσμεύσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για προσωρινές τουλάχιστον λύσεις
όσον αφορά τις αμαξοστοιχίες που μεταφέρουν καθημερινά εκατοντάδες άτομα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Σε μία κατά τ άλλα περίοδο αιχμής, όταν και αρκετοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν ανάμεσα στις δύο πόλεις, ακόμη και αλλοδαποί τουρίστες, η κατάσταση δείχνει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Όπως αναφέρουν αρκετοί ταξιδιώτες, η αμαξοστοιχία που χρησιμοποιήθηκε για το δρομολόγιο Λάρισας-Βόλου και αντίστροφα τις τελευταίες ημέρες, δεν είχε καν κλιματισμό σε λειτουργία, και προκειμένου οι υπάλληλοι και οι ελεγκτές να αντιμετωπίσουν την έντονη ζέστη, κατέφυγαν στη λύση απλά στο να ξεκλειδώσουν τα παράθυρα! Παρά βέβαια και τις έντονες διαμαρτυρίες, κανείς δεν φάνηκε να δίνει λύση, ή τουλάχιστον εξηγήσεις!
Αεραγωγός εκτός λειτουργίας και γεμάτος σκόνη...












Οι πόρτες από την άλλη της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, των τελευταίων ημερών, παρουσιάζουν προβλήματα στο να ανοιγοκλείσουν, και σίγουρα δημιουργούνται ερωτηματικά για την ασφάλεια των επιβατών!
Οριακά ανοιχτή η πόρτα του συρμού εν κινήσει, με το καπάκι του συστήματος επίσης ανοιχτό!
























Καταπολέμηση της ζέστης μόνο με ανοιχτά παράθυρα
με τον κλιματισμό να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας!

Οι ελεγκτές από την πλευρά τους, όταν οι παραλήπτες των παραπόνων των επιβατών, παραπέμπουν τους πάντες στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στελέχη της οποίας ρίχνουν το βάρος στην ΕΕΣΣΤΥ, από την οποία, τυπικά τουλάχιστον νοικιάζει τις αμαξοστοιχίες. Η ΕΕΣΣΤΥ απαντά κατά καιρούς ότι κάνει το καλύτερο δυνατό, ρίχνοντας και αυτή το μπαλάκι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναφέροντας ότι δεν έχει παρά να επιλέξει σε ποια δρομολόγια θα διαθέσει τους υπάρχοντες συρμούς. 

Η κατάσταση πάντως γίνεται ολοένα και χειρότερη. Τα περιστατικά που προκαλούν δυσφορία είναι αρκετά, εξηγήσεις ουσιαστικές στο επιβατικό κοινό δεν δίνονται, οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια είναι χαρακτηριστικές και αρκετές φορές μεγάλες. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό τουριστών που μόλις αντίκρισαν την αμαξοστοιχία Λάρισα-Βόλος πριν από λίγες ημέρες, απόρησαν πως είναι δυνατό να παραμένουν σε κυκλοφορία βαγόνια σε τέτοια κατάσταση. 

Συχνά-πυκνά εκτός λειτουργίας τα φώτα σε βαγόνια

Και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει αυτή η απαξίωση του ελληνικού σιδηρόδρομου, τη στιγμή που όσα παράπονα και να κάνει κάποιος, συναντά άγνοια και παθητική στάση χωρίς αποτέλεσμα.

Παράπονα στους ελεγκτές; Φωνές βοώντων εν τη ερήμω. Ακόμη και για τα αυτονόητα.

Χρυσόστομος Τρίμμης
- See more at: http://www.thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου