Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών

 Εδώ και έξι μήνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η απαξίωση και η παρακμή του σιδηροδρόμου συνεχίζεται. Η διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο με την νέα συμφωνία - μνημόνιο 3 ακυρώνεται αφού
ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ παραμένουν  στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση, ενώ στον ΟΣΕ / ΓΑΙΑΟΣΕ / ΕΡΓΟΣΕ τα έργα έχουν βαλτώσει και η συντήρηση έχει ελαχιστοποιηθεί. Η έλλειψη προσωπικού, ανταλλακτικών, η μη αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων σε όλες τις εταιρίες αυξάνουν τον  κίνδυνο να συμβούν ατυχήματα. Πριν λίγες μέρες συνέβη σοβαρό ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, στην σήραγγα των Τεμπών και έχει παρέμβει ο εισαγγελέας.
   Απαιτούμε η κυβέρνηση σε πρώτη φάση να προχωρήσει άμεσα στην ενοποίηση  των εταιριών ΟΣΕ/ ΓΑΙΑΟΣΕ/ ΕΡΓΟΣΕ με προοπτική την πλήρη ενοποίηση και με τις υπόλοιπες εταιρίες. Επίσης να δοθούν κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και συντήρησης.
   Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την έλλειψη προσωπικού και τους υφιστάμενους κινδύνους που οφείλονται στις νεοφιλελεύθερες  μνημονιακές  πολιτικές των τελευταίων χρόνων και συνεχίζονται με την απραξία του Υπουργείου και των Διοικήσεων. Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και τις Διοικήσεις των εταιριών για όποιο ω μη γένοιτο δυσάρεστο μελλοντικό συμβάν που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας αμαξοστοιχιών και να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.   

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου