Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

H απάντηση του Χάρη Καραδήμα Αντιπρόεδρου της Ομοσπονδίας στην ανακοίνωση του Προέδρου κ Γ.Γραμματέα

Συνάδελφοι -σες
  Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο λαός τοποθετήθηκε στο ερώτημα  του δημοψηφίσματος , λέγοντας ένα μεγάλο και ηχηρό ΟΧΙ τόσο στο Ευρωπαϊκό λόμπι που θέλει να επιβάλει  την συνέχιση στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τελευταίας πενταετής, όσο και στο εγχώριο πολιτικό προσωπικό που υπερασπίστηκε με την βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ το ΝΑΙ.
Στα δικά μας.

     Σε ένα άνευ προηγούμενου συνδικαλιστικό ρεσάλτο, Πρόεδρος και Γραμματέας, καταργώντας
κάθε κώδικα δεοντολογίας και χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες  προεδρείου της ομοσπονδίας εντελώς αποσπασματικά, διαρρέουν ένα κείμενο προς συζήτηση, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και την άρνηση των παρατάξεων  τους (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να πάρουν θέση για το δημοψήφισμα. Φυσικά σιωπούν για  την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΓΣΣΕ (στην γραμμή του ΣΕΒ) που όπως γνωρίζουν όλοι εκδόθηκε με πραξικοπηματικό τρόπο.  

    Όλοι γνωρίζουν ότι σαν παράταξη διαφωνήσαμε πολιτικά με  το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΣ .Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών τοποθετήθηκε με ξεκάθαρη ανακοίνωση, την Δευτέρα 29 Ιουνίου, υπέρ του ΟΧΙ αλλά και ενάντια σε όλα τα μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μέτρα από όπου και αν προέρχονται,  ζητώντας από την ΠΟΣ να πάρει ξεκάθαρη θέση.
    Οι σιδηροδρομικοί γνωρίζουν και ποιοι έχουν ξεκάθαρες θέσεις και ποιοι παίζουν παιχνιδάκια στην πλάτη τους. 
    Σε στιγμές κρίσιμες για το συνδικαλιστικό κίνημα, καλό θα είναι όσοι έχουν την ευθύνη για την πορεία του και την εμπιστοσύνη που αυτό πρέπει να αποπνέει στους χιλιάδες σιδηροδρομικούς, να σοβαρευτούν. Να αφήσουν την μικροπολιτική, το κουτσομπολιό και  να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις, που θα εκφράζουν τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και θα κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους.
   Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία προσαρμογής, ενός εγκλωβισμένου συνδικαλιστικού προσωπικού σε λογικές περασμένων δεκαετιών, στον πραγματικό του ρόλο.
Δεν είμαι όμως διατεθειμένος να ακολουθήσω προσωπικές αντιπαραθέσεις.
   Με απασχολούν τα συνεχώς αυξανόμενα καθημερινά προβλήματα των χιλιάδων σιδηροδρομικών που δυστυχώς η πλειοψηφία της ΠΟΣ –αποδεδειγμένα πλέον- δεν μπορεί ούτε να διαχειριστεί αλλά ούτε έχει και την πρόθεση τελικά να επιλύσει.

      ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣ
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

1 σχόλιο:

  1. 11 χρόνια αυτό που ακούγεται στην έλξη και στις συνελεύσεις είναι ότι θα διαγράφουμε από την πος και όλες οι παρατάξεις λένε ότι δεν μας προσφέρει τίποτα και ότι πάντα μας ρίχνει . Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και απόφαση από ΔΣ. Τι περιμένουμε; Την επόμενη σύμβαση για να μοιραστούμε το ευθύνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή