Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση απο Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΠΟΣ (ΟΧΙ στο διχασμό)

Εμείς πραγματικά απορούμε.Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας δεν εκπροσωπούν παρατάξεις στην ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ); Μήπως η προσωπική τους άποψη διαφέρει απο αυτήν των παρατάξεων τους που  δεν τοποθετηθήκανε για το δημοψήφισμα στηρίζοντας ουσιαστικά το ΝΑΙ;
Διαβάζουμε την σημερινή ανακοίνωση (αν και δεν την λάβαμε,πιστοί στις δημοκρατικές μας αρχές και για την ενημέρωση των συναδέλφων, την δημοσιεύουμε) : 
Την Κυριακή που μας πέρασε ο ελληνικός λαός με συντριπτικά
ποσοστά αποφάσισε να απαντήσει ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών,  να δώσει στήριξη και εξουσιοδότηση στον Πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί για

επίτευξη συμφωνίας εντός της Ευρωζώνης και όχι ρήξη. 
Οι αυτοαναγορευμένοι κήνσορες του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο, προσπάθησαν να απαξιώσουν την ανακοίνωση της ΠΟΣ για το δημοψήφισμα. Ερμήνευσαν την ανακοίνωση χωρίς να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν τα σημεία της διαφωνίας τους. Μια ανακοίνωση που μιλούσε για τα αυτονόητα, αλλά που γι αυτούς  τα αυτονόητα αποτελούν επιστημονική φαντασία. Μια ανακοίνωση που  γράφτηκε και συντάχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων (πλην του ΠΑΜΕ)  που συμμετέχουν στο Προεδρείο σε τρεις άξονες:

α) Το δικαίωμα των συναδέλφων να αποφασίσουν για την επιλογή τους στο δημοψήφισμα.
β) Τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας στη βάση της ισοτιμίας των χωρών αλλά και των πολιτών.
γ) Την  απόρριψη κάθε συμφωνίας που θα περιέχει υφεσιακά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις.
Μια ανακοίνωση που σημεία της οποίας περιέχονται και στη δήλωση του Πρωθυπουργού μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Θεωρούμε ότι η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση δεν ενδιαφέρει τους  σιδηροδρομικούς οι οποίοι ως υποσύνολο της ελληνικής κοινωνίας παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις οι οποίες θα προδιαγράψουν τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους.  Όταν περάσουν αυτές οι κρίσιμες μέρες θα βρεθεί ο χρόνος για να αναλογιστούν  ποιοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ποιοι προσπάθησαν να προάγουν τις προσωπικές στρατηγικές τους.
«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Υ.Γ.  Για την αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύονται τρία (3) κείμενα που αφορούν:

α) Το αρχικό σχέδιο ανακοίνωσης που στάλθηκε για έγκριση στις παρατάξεις.
β) Το σχέδιο απάντησης του εκπροσώπου του Δικτύου Σιδηροδρομικών με τις διορθώσεις του.
γ) Η τελική ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.


Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας 

ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ             ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δειτε ΕΔΩ τα σχέδια ανακοινώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου