Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Στ. Πιτσιόρλας: Νέες θέσεις εργασίας φέρνει η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ενδεχομένως αύριο να λάβει χώρα η υπογραφή της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της ιταλικής Ferrovie dello Stato Italiane, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Αlpha 989 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕ, Στέργιος Πιτσιόρλας. Στην
ίδια συνέντευξη σημείωσε ότι την άνοιξη θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ είναι σημαντικό να θεσπιστεί το προεδρικό διάταγμα για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για το καζίνο στο Ελληνικό. Για την αξιολόγηση σημείωσε ότι η είναι απαραίτητο να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση.

Αναλυτικά, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
"Ο προσυμβατικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικός και δεν πρέπει κάνεις να τον υποτιμά καθώς διασφαλίζει στο μέγιστο και τα συμφέροντα του δημόσιου, κυρίως την ασφάλεια των συναλλαγών, που είναι μεγάλη υπόθεση και πρόκειται για έναν μηχανισμό που δουλεύει με τρόπο πολύ καλό” σημείωσε.
Όπως ανέφερε είναι "πολύ σημαντικό το γεγονός της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς η χώρα μας, στην πράξη και όχι στα λόγια, μπαίνει στο δρόμο να μετατραπεί σε έναν κόμβο μεταφορών προς την Ευρώπη. Έχουμε ανάγκη από τρένα που θα λειτουργούν πολύ καλά. Έχουμε ανάγκη από την ραγδαία ανάπτυξη του σιδηροδρόμου. Έχουμε τεράστια ανάγκη από αυτή την αλλαγή. Η εταιρεία η ιταλική που παίρνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει τη διάθεση να επενδύσει. Η τιμή είναι 45 εκατ. Είναι μια τιμή πολύ σημαντική και συνοδεύεται από την διαγραφή ενός χρέους καθώς η χώρα απαλλάσσεται από έναν βραχνά τεράστιο και κάνει ένα βήμα στους σιδηροδρόμους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσπαθούσε να προσλάβει μηχανοδηγούς αλλά δεν επιτρέπεται. Θα γίνουν σημαντικές προσλήψεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά θα γίνουν και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σιδηροδρόμων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου