Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

O Νίκος Κισκύρας για τα κυκλώματα εργασίας στο ΜΑΙ

Ο συνάδελφος Νίκος Κισκύρας σε επιστολή του για τα κυκλώματα εργασίας και για το τι συνέβη στην τοπική γραμματεία του ΜΑΙ.
Συναδελφισες και συνάδελφοι.
Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη για την απουσία μου από την γενική συνέλευση του κλάδου της έδρας μας ,όμως μια προ πολλών ημερών προγραμματισμένη υποχρέωση μου δεν
μου επέτρεψε ν παρευρεθώ όπως πολύ επιθυμούσα.
Παρά το γεγονός αυτό ,μέσω της επιστολής μου ,μου δίνεται η ευκαιρία να καταθέσω την άποψη μου ενώπιον όλων σας για το θέμα που καλούμαστε να συζητήσουμε.
Μια συνέλευση η οποία πραγματοποιείται  μετά απο συλλογή  υπογραφών και βρίσκει και έμενα και τα μέλη της παράταξης της +Συνεξελιξης καθ όλα σύμφωνους καθώς εμείς πάντα πιστεύαμε και πιστεύουμε πως όλες οι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται απο την βάση, δηλ τους μηχανοδηγούς.
 Εμείς ποτέ δεν φοβηθήκαμε τις συνελεύσεις και τον διάλογο.Αντίθετα τον επιζητούμε και προσκαλούμε γι αυτόν.
Μια τέτοια συζήτηση άλλωστε είχε προγραματιστεί πριν λίγες ημέρες στην τοπική γραμματεία του ΜΑΙ όπου δυστυχώς ποτέ δεν ξεκίνησε για τους λόγους που όλοι σας γνωρίζετε.
Το να προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις ,χωρίς να παρουσιάζεις προτάσεις κάνοντας προσωπικές επιθέσεις είναι μια τακτική που την γνωρίζουμε αλλά δεν μας τρομάζει.
Και δεν μας τρομάζει γιατί ξέρουμε πως σε αυτήν την προσπάθεια μας για την βελτίωση του κλάδου έχουμε πολλούς συμμάχους. Έχουμε δίπλα μας τους μηχανοδηγούς.
Ελπίζω λοιπόν σήμερα η συζήτηση που θα γίνει, να γίνει με προτάσεις με θέσεις και επιχειρήματα.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η συνέλευση αυτή είναι η πρώτη που γίνεται μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακου καθεστώτος της εταιρείας και έχουμε υποχρέωση από εδώ και στο εξής να βαδίζουμε με γνώμονα το κοινό μας συμφέρον και μακριά απο κομματικές γραμμές παρατάξεων που καμιά τους δεν μπόρεσε να προστατέψει τον δημόσιο σιδηρόδρομο.
Όσον αφορά την πρόταση που καλούμαστε να συζητήσουμε, εγώ προσωπικά συμφωνώ με τα νέα κυκλώματα εργασίας αφού αυτά δεν παραβαίνουν τους όρούς και τους κανόνες της εργατικής νομοθεσίας. Μάλιστα εξασφαλίζουν στο ΜΑΙ και περισσότερες αναπαύσεις, που όλοι γνωρίζουμε πόσο τις έχουμε στερηθεί.
Ελπίζω πως ότι αποφασιστεί θα είναι προς το καλό του συνόλου μέσα απο ενα κλιμα διαλογου και πολιτισμένης συζήτησης.

Συναδελφικά
Κισκύρας Νίκος
Τοπικός αντιπρόσωπος ΜΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου